TRENDOVI

Kako izgraditi garderobu i svaki tjedan imati super outfite? Otkrijte 5-4-3-2-1 metodu

Slaganje svakodnevnih kombinacija nikad nije bilo jednostavnije!

Vaš je ormar prepun odjeće, a svejedno svakog jutra ponavljate onu - "nemam što za obući"? Naravno, nema ništa loše u ponavljanju outfita, no ne čudi nas ako vam vaše uobičajene kombinacije s vremena na vrijeme dosade i poželite unijeti malo svježine u svoja svakodnevna izdanja. Kupovina par novih, trendovskih komada vjerojatno je ideja koja vam prva pada napamet u takvim slučajevima, no činjenica je kako je to ustvari samo kratkoročno rješenje. Kako biste svaki dan bili zadovoljni s onim što nosite, uložite u bazu svog ormara i stvorite vlastite sezonske "capsule" kolekcije.

Kako biste izvukli maksimum iz svojih komada te postigli da se vaše kombinacije iz tjedna u tjedan razlikuju, nije se loše osloniti na tzv. 5-4-3-2-1 metodu. Ovu teoriju slaganja outfita osmislila je TikTokerica koja se krije iza korisničkog imena @iloveyoumariemuch, a inspiraciju je pronašla u vrlo sličnom triku za pakiranje odjeće za tjedna putovanja. Savjetovala je da krajem svakog tjedna iz ormara izdvojite komade koje ćete nositi u sljedećih pet radnih dana. Stavite ih sa strane, na vanjske stalke za odjeću ili u posebni dio ormara.

@loveyoumariemuch How to create weekly capsule wardrobes using the 5-4-3-2-1 method 🤍✨ #capsulewardrobe #capsulewardrobestyle #capsulewardrobetips #styletip #styletips #fashionadvice #styleadvice #stylingadvice #fashiontips #fashiontip #howtostyleclothes #stylinghacks ♬ original sound - marie | fashion styling tips

Tu u igru ulaze brojevi, 5-4-3-2-1. Za zimsku tjednu garderobu, Marie predlaže da izdvojite 5 majici, 4 donja komada (hlače ili suknje), 3 komada koja možete slojevito slagati (sakoi, kardigani), dva gornja predmeta (jakna ili kaput) te 1 par obuće. Važno je da se komadi međusobno slažu estetski, a Marie je dodala da po želji možete dodati i još jedan par obuće. Od izdvojenih komada složite pet funkcionalnih kombinacija, a svakog tjedna u rotaciju dodajte nove varijante iz svog ormara, fokusirajući se na komade koje biste voljeli nositi češće, ali nerijetko padaju u drugi plan.

Tako ćete postići da svakog tjedna imate nove, svježe kombinacije, a možete se poigrati i sa stiliziranjem. Torbe, čarape u boji i nakit mogu učiniti da isti styling svaki put izgleda potpuno drugačije. Također, uz ovu metodu ćete lako otkriti kakvih komada nemate dovoljno u svojem ormaru, a kojih možda imate i previše.

Foto: Instagram, TikTok
Objavljeno: 06.02.2024. u 10:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p