MODNI DODACI

Kako je Celine Trapeze torba inspirirala dizajnere?

Velika modna imena lansirala su svoju verziju slavne torbe
Za genijalne Celine torbe, koje posljednjih nekoliko godina u podjednakoj mjeri defiliraju modnim revijama i ulicama gradova, zahvaliti možemo njihovoj dizajnerici i kreativnoj direktorici Phoebe Philo, koja je u razmjerno kratkom vremenu lansirala nekoliko svjetski najpopularnijih stilova.


Celine groznica trese nas i dalje, a prošle se godine društvu modela Phantom, Luggage, Cabas i Box pridružila i Trapeze torba, koja ni trenutka nije morala čekati na udomljavanje od strane svojih sretnih vlasnica. Ovu preklopnu torbu s jednom ručkom karakterizira klasični četvrtasti oblik, dodatno modificiran bočnim detaljima, koji ovom nekonvencionalnom modelu daju dojam trapeza.

Popularna Celine torba dolazi u cijelom nizu color-block kombinacija i egzotičnih materijala od kojih je izrađena, a dosad je osim svojih vlasnica uspjela inspirirati i brojna druga dizajnerska imena, koja se nisu libila upotrijebiti oblik trapeza pri dizajniranju svojih torbica, iako je od početka bilo jasno da bi se spomenute mogle dovoditi u vezu sa slavnom Celine Trapeze torbom.

U škrinjicu modnog branda Celine za inspiracijom su posegnuli Marc Jacobs i Alexander Wang, a svoje primjerke trapezastih torbica lansirali su i Valentino i Reed Krakoff. Posljednji u nizu je Zac Posen, koji je za svoju podliniju Z Spoke kreirao torbe koje s popularnom 'trapezicom' možda imaju i najviše sličnosti.

Osim dizajnera koje je Philo inspirirala, internet je pun web trgovina na kojima se prodaju doslovne kopije Celine Trapeze torbe, i to po bitno nižim cijenama, a valu 'Trapeze' revolucije priključili su se i renomirani high street brandovi, na čijim policama sve češće viđamo ovaj poznati model. Dokaz je to da je Phoebe Philo doista napravila odličan posao.


H.B.

Objavljeno: 01.11.2012. u 16:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p