TRENDOVI

Kako nositi maramu na glavi?

5 ideja za ovo ljeto

Možda ste pročitali naš tekst o najljepšim maramama za ovo ljeto, kupili jednu i sada nemate pojma što s njom ili ste dugogodišnja obožavateljica marama? Dobre ideje uvijek dobro dođu, pogotovo ako je u pitanju bezličan komad tkanine kao što je marama. Upravo ta bezličnost joj daje nevjerojatnu mogućnost transformacije koja jamči da će se dobro uklopiti u svaki stil. Vrijeme je za inspiraciju!

Zgodna kućanica


Mala četvrtasta marama (bandana) može poslužiti umjesto trake za kosu. Složite je u traku i svežite na jednom kraju čela, tako da omču za mašnu provučete do pola.

Gusarski


Ar-arrrrr... Stižu nam novi Pirati s Kariba, a vi možete svoju maramu nositi poput njih. Stavite maramu na čelo i jednostavno svežite na tjemenu. Nabore tkanine uvucite tako da marama savršeno prianja uz glavu.

Veliki turban


Za ovo će vam trebati velika marama koju možete složiti u trokut. Prebacite maramu preko glave tako da hipotenuza trokuta (najdulja stranica) pada preko jedne strane glave i rolajte je prema gore. Kada ste došli do željenje visine, svežite maramu na suprotnoj strani.

Avangarda


Nabavite neku maramu od metalik materijal, složite u trokut i položite je preko čela te svežite ispod kose. Kosu razdvojite na dva dijela i položite na ramena, a vrh trokuta uvucite u čvor marame. Kosu isto tako možete u potpunosti pokriti maramom ukoliko je složite u „pužiće" iza uha.

Hollywoodski stil


U maniri Elizabeth Taylor nabavite veliku maramu koju ćete složiti u mini turban. Složite maramu u trokut i kosu skupite u punđu. Najdulju stranicu marame položite uz rub kose na vratu i svežite čvor na čelu. Slobodnim vrhom trokuta pokrijte čvor i uvucite ispod njega. Popravite nabore.

B.K.

foto: Bellasugar

Objavljeno: 05.06.2011. u 14:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p