TRENDOVI

Kako nositi rozu i ne izgledati kao klinka koja želi biti princeza?

Kul načini da nosite popularnu boju čak i ako imate više od 6 godina

Sve nijanse ružičaste već nekoliko sezona dominiraju modnim trendovima. No, koliko god popularna bila, roza je boja vrlo sklizak teren za kombiniranje jer je opasnost da ćete izgledati kao Barbie, šećerna vuna ili prevelika verzija šestogodišnjakinje koja želi biti princeza - poprilično velika. Šalu na stranu, ne potrudite li se oko svoje roze, lako ćete izgledati kao torta. Što je sasvim OK, ako vam je to cilj.

Stoga, prije nego što se, bez razmišljanja, bacite na glavu u ono što nam moda servira kao must have, a u ovom je slučaju to "jako-komplicirana-za-kombiniranje" roza, bacite pogled na šest pravila odijevanja kojima ćete izbjeći "torta- Barbie- princeza- nostalgična tridesetogodišnjakinja" đir. Ružičasta, koliko god se to onima koji ju mrze činilo nemogućim, zbilja može izgledati kul, stylish, chic (i, obećajemo, možete izgledati kao odrasla osoba!), no zbog niza asocijacija koje sa sobom nosi ova nježna, romantična i girly boja - dobro je pripaziti s čime je kombinirate. 

1. Uparite rozu s kontrastnim komadima

Kombinirajte odjevne komade u rozoj boji s kontrastnim komadima poput kožne jakne, sportske obuće ili pak čizmama. Uz ružičastu se boju obično vežu asocijacije kao što su nježna, djevojačka i romantična pa, ako ne želite izgledati kao prevelika šestogodišnjakinja, rozu nosite uz nešto suprotnih konotacija, poput rockerske kožne jakne ili grunge poderanih traperica.

2. Rozi komadi neočekivanih krojeva

Birajte ružičaste odjevne komade neobičnih (i neočekivanih) krojeva. Haljina s romantičnim volanima u rozoj boji to sigurno nije. Pa, ako ne želite izgledati kao princeza, spomenutu haljinu "razbijte" nekim "strožim" komadom ili modnim dodatkom ili pak razmotrite kupovinu tog komada u nekoj drugoj boji.

3. Color blocking

Ako ne želite nositi rozu od glave do pete i izgledati kao torta ili vam se pak čini dosadnim kombinirati ju sa sigurnom crnom ili bijelom bojom - igrajte na kombinaciju koja baš uvijek izgleda odlično. Ključ je, naime, u color blockingu pa svoj rozi komad uparite s drugim komadom žute boje, zelene ili narančaste. Vaš će styling sigurno izgledati vrlo svježe i zanimljivo. 

4. Poruke koje "razbijaju" nježni pink dojam

Nošenje roze na ironičan način, uvijek je zabavno. Komadi s porukama tipa "Pink as fuck" razbit će dojam nježnosti koju sa sobom nosi ružičasta boja. Ako već ne posjedujete sličan odjevni komad, kombinirajte svoju rozu sa super popularnim majicama na bendove što će unijeti dašak neočekivanog u čitav vaš styling.

5. Uparite rozu s muškom odjećom

Djevojački roza izgledat će odraslije i interesantnije kombinirate li ju s muškom, pomalo oversized odjećom koja će u vaš outfit unijeti dozu strogosti i muškosti te ćete time kreirati zanimljiv edgy dojam.

6. Akcent, a ne total look

Želite li zbilja biti sigurni da ne izgledate kao prevelika verzija sebe kada ste imali sedam godina, odbacite ideju roze kao one koja čini vaš total look ili je pak dominantna boja. Dozirajte rozu boju u dodacima i detaljima kako biste "razbili" svoj styling, zbog čega sigurno nećete nikome sličiti na šećernu vunu.

T.L.
Foto: Instagram

Objavljeno: 21.04.2017. u 12:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p