TRENDOVI

Kako nositi uzorak u kojem je lako izgledati neukusno?

Trendseterice znaju kako i s ovim printom izgledati chic

Sve od šezdesetih godina, kao i tijekom narednih desetljeća, životinjski je print bio simbolom buntovnih rock zvijezda koje su njime naglašavale svoj neukrotivi seksepil. Debbie Harry je po leopard printu od glave do pete postala prepoznatljiva, a Jackie Collins je nedavno izjavila kako joj je u mladim danima "najveća slabost bila previše životinjskog printa koji je stalno nosila".

S vremenom je životinjski print počeo graničiti s dobrim ukusom jer je simbolizirao prenapadni, pa čak i vulgarni seksepil. I koliko god popularan animal print i danas bio, uvijek su stylinzi koji uključuju komade s ovim uzorkom najskliskiji stilski teren te je s njima vrlo lako pogriješiti. Životinjski je print nešto što gotovo nikada ne izlazi iz mode ali to ne znači da u njima svi izgledaju dobro. Kombinirate li ga pogrešno vrlo biste lako mogli nalikovati na narodnjačku pjevačicu koja zabavlja publiku u nekom zadimljenom klubu u predgrađu, a one baš i ne slove kao simbol ukusa. No, ako vam takav stil nije cilj (ako je, samo naprijed), uvijek imajte na umu da je animal print vizualno vrlo snažan i upadljiv, a isto takve konotacije sa sobom nosi i nesvjesno stvara u očima promatrača.

Kada odlučite odjenuti nešto s ovim printom dobro promislite s čime ćete ga upariti, birajte komade koji nisu preuski ili prekratki, poigrajte se bojama i ostalim uzorcima te pokušajte "spojiti nespojivo". Najbolje ćete izgledati ako svoj komad s animal printom ne stavite u ulogu seksi odjevnog predmeta već ako se prema njemu odnosite ironično, koketirajući sa simpatičnim trashom. Kapute ili jakne sa životinjskim uzorkom kombinirajte s bijelim T-shirtom, trapericama visokog struka i s crvenim gležnjačama, kao da ste svoj casual začinili neočekivanim komadom. Ako se pak radi o nekom drugom odjevnom komadu, zanimljivo je vidjeti ovaj print na nekom neočekivanom kroju kao što je duga haljina s velikim romantičnim volanima koji će "razbiti" seksepil printa.

Danas je animal print postao pa gotovo klasičan i nipošto se više ne veže samo uz stilske izričaje raspuštenih rock zvijezda iz šezdesetih godina koje su provocirale seksepilom. Obožavaju ga svi, od elegantne i uvijek dotjerane Olivije Palermo pa sve do simpatične slatkice i Brit ikone Alexe Chung. I premda trendseterice zbilja obožavaju ovaj print i znaju kako ga stilizirati da izgleda chic, mi ćemo vam ipak preporučiti da ga se klonite ako se noseći animal print ne osjećate ugodno. Ako se pak dvoumite, pokušajte probiti led svilenom maramom, salonkama ili malenom torbom kojom ćete začiniti svoj svakodnevni look. Doduše, voljele ga ili ne ipak pokušajte izbjeći izdanja u kojem ćete odjenuti životinjski print od glave do pete. Ako ništa drugo, pa onda barem zato da vas ne bi zamijenili s leopardom koji je prošlog vikenda pobjegao iz zoološkog vrta.

Mango (349.90 kn)

Bershka (49.90 kn)

H&M (24.99 EUR)

Mango (249.90 kn - 169.90 kn)

H&M (59.99 EUR)

T.L.
Foto: Instagram, PR

Objavljeno: 12.04.2017. u 11:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p