TRENDOVI

Kako odabrati savršen kupaći kostim?

Malo savjeta uoči odlaska u kupovinu
Nešto nam govori kako većina žena, uključivši i one sa savršenim tijelom poput Halle Berry ili nekadašnjih supermodela, dobiva napadaj panike uoči kupovine kupaćeg kostima. Tada svi naši grijesi izlaze na vidjelo- svaki preskočeni odlazak u teretanu i svaka čokoladica, a ni rasvjeta u kabinama ne pomaže. Zar se nitko od tih silnih stručnjaka koji rade u velikim lancima nije sjetio kako bi nas dobra rasvjeta možda potaknula na kupnju?

Prije nego se bacite na proučavanje svoje figure i ponude bikinija u vašem gradu bilo bi dobro da se pridržavate nekih uopćenih pravila. Što se više sunčate, trebat će vam jednostavniji bikini, po mogućnosti neki kojem možete skinuti naramenice. Bavite li se sportom, odaberite kupaći kostim koji sve drži na mjestu, čak i ako skačete u vodu. Kad obučete kupaći kostim, malo skakućite po kabini, dižite ruke, pokušajte sjesti... zvuči glupo, ali samo tako ćete znati drži li on uistinu stvari pod kontrolom.

Kruškoliki tip građe

Rihanna, oba kupaća kostima iz ASOS-a

Ovaj tip ima šire bokove nego ramena i najčešća greška koju žene ove građe rade je da čim izađu iz vode nabacuju pareo. Velika greška! Pareo, baš kao i gaćice s duljim nogavicama, djeluju kao velika krpa koja skreće pažnju na vaše kritične točke. Klasični slip je bolji izbor. Neka donji dio kupaćeg bude što jednostavniji, bez remena i sličnih dodataka, a gornji dio neka se veže oko vrata. Takav tip vezanja vizualno širi ramena i dovodi ih u balans s bokovima.

Krhka građa

Eva Longoria, kostimi su ASOS i H&M

Sitni, ali dinamitni? Imate sreće jer posljednjih nekoliko sezona u modi su bikiniji čiji gornji dio je u obliku trake, a samo sretnice s malim grudima ga mogu nositi. Želite li ipak izgledati posebno zanosno na plaži, uvijek možete odabrati neki sa spužvastim umecima u košaricama. Volite li jednodijelne kupaće kostima, neka budu što manji, tj. nabavite neki s izrezima na bokovima i sl., jer klasični jednodijelni kostim bi na vama mogao djelovati nezgrapno. Uzorci neka budu što sitniji i decentniji ili barem u istom spektru boja.

Dječačka građa

Cameron Diaz, kupaći kostimi Zara i H&M

Nemate obline? Stvorite ih! Žene dječačke građe s mnogo mišića poput Cameron Diaz mogu bez problema nositi i najmanje trokutaste bikinije. Osim što izgledaju seksi, dodaju obline na pravim mjestima poput grudi i bokova. Želite li jednodijelni kostim, preporučujemo neki s izrezima na struku koji će vizualno proširiti bokove i povećati grudi.

Velike grudi

Helena Christensen, kupaći kostimi su s ASOS-a

Znamo da su u modi grudnjaci u obliku trake, ali nažalost oni ne pružaju dovoljno potpore vašim grudima. Birajte modele koji su krojeni kao klasični grudnjak i koji po mogućnosti imaju nešto šire naramenice koje se ne urezuju. Potpora u obliku spužve također dobro dođe, a usput daje oblik grudima. Izbjegavajte volane i detalje koji će grudi dodatno povećati, kao i trokutaste bikinije s tankim vrpcama.

Oblik pješčanog sata

Kelly Brooke, kostimi H&M i ASOS

Ukoliko ste savršeno proporcionalno građeni, s vama uopće ne želimo razgovarati! Šalimo se, naravno, ali činjenica je da na ovoj figuri svaki kupaći kostim izgleda u najmanju ruku solidno. Vi se, s obzirom na ono što želite ili trebate, možete poslužiti savjetima iz bilo koje od gornjih kategorija. Želite li moderan zaokret u svom bikiniju odaberite onaj s retro gaćicama visokog struka, a jednodijelni kupaći neka bude sa seksi izrezima koji će dodatno istaknuti figuru.

Borina Kopčić

foto: H&M, Zara, ASOS

Objavljeno: 27.05.2011. u 21:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p