TRENDOVI

Kakve jakne ćemo nositi ove jeseni?

U trendu je sve od blejzera do balonera i parki

Jesen u gradu zna biti prilično čudljiva, stoga će izbor vaše idealne jesenske jakne zasigurno ovisiti i o vremenskim prilikama. Srećom, high street ponuda bogata je raznovrsnim primjercima: od laganih blejzera koji će vam dobro doći za ogrnuti se, do podstavljenih kožnih jaknica s kojima smo se imali prilike susresti prošle jeseni. Druga prednost jesenskih trendova leži u činjenici što ćete sve jaknice koje ste si priuštile prošle godine, moći ponosno šetati i ove sezone.

 

Daleko najzastupljenije u ponudi high street brandova su jakne izrađene od umjetne ili prave kože. Prava koža nešto je veća investicija koju ćete moći nositi uvijek i svugdje, iako ni primjerci od umjetne kože nisu za odbaciti, budući već za par sto kuna možete dobiti solidnu jaknu. Kožne jaknice ove jeseni uglavnom su asimetričnog kroja s dijagonalnim zatvaračem te zanimljivim detaljiziranjem. Za nešto toplije dane, tu su lagane jaknice koje će vam doći poput blejzera, dok za hladnije vremenske uvjete high street brandovi sugeriraju bogato podstavljene kožne jakne, koje će očigledno ostati veliki hit.

 

Za jesen nezaobilazno pokrivalo su baloneri, koji dolaze u kraćim varijantama i onima klasične duljine. Uglavnom su u ponudi oni na dvoredo kopčanje, a vrlo su zanimljivi i u kombinaciji platna i kože. Remenje, mašne, kopčice i gumbi čine klasični trench najstylish jesenskim komadom odjeće koji će vam vrlo dobro doći na oblačan ili kišan jesenski dan.

 

Maslinasto zelena parka, čini se, također je postala klasik. Svake sezone možete ju pronaći u ponudi brandova kao što su Topshop, H&M i Zara, a možemo garantirati da će vam se i cijena jako sviđati, budući parka obično spada u grupu jeftinijih jakni. Inspiraciju za nošenje možete pronaći kod dizajnerskih imena, koja su ove jeseni hrabro spojila interesantne dnevne i glamurozne večernje haljine sa parkom, koju ćete, osim u zelenoj, pronaći i u smeđoj te crnoj boji.

 

Na kraju valja spomenuti da ćete u povoljnijim vremenskim prilikama blejzer moći isfurati kao jaknu, jer ga high street brandovi u posljednje vrijeme sve više teže učiniti funkcionalnim poput jakne pa se tako nude dobro podstavljene varijante s džepovima za pohranjivanje najnužnijih sitnica. Ove sezone dominirat će i tvid, pogotovo u vidu jaknica a la Chanel, stoga su se vaši omiljeni dućani potrudili ponuditi jednako neodoljive stilove, koji će se moći nositi uz sve: od traperica, suknji, do vaših najdražih haljina.


H.B.
Photo: Asos, Dorothy Perkins, H&M, Miss Selfridge, Modcloth, Topshop, Zara

Objavljeno: 01.09.2011. u 18:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p