MODNI DODACI

Kakve naočale nosite ovoga ljeta?

Donosimo pregled najpopularnijih modela

Vruće ljetne dane danas je nemoguće zamisliti bez dobrog para sunčanih naočala. Osim što su obično lijep modni dodatak, one nas svakodnevno štite od jarkog svjetla, kao i štetnog UV-zračenja. Ukoliko ste upravo ove sezone odlučile krenuti u kupovinu svog idealnog modela, donosimo vam pregled trendy sunčanih naočala za aktualnu sezonu. Pritom savjetujemo da željene naočale prilagodite obliku svog lica, kao i stilu kojeg furate, kako bi one na najbolji način komplementirale vaš uobičajeni izgled.

 

Predimenzionirane retro naočale

Naočale koje se vraćaju u 50-te, 60-te i, ove sezone izuzetno popularne, 70-te godine prošloga stoljeća, apsolutni su hit! Što veće, to bolje, a osim što će prekriti otprilike trećinu lica, također će vam pružiti iznimnu zaštitu od sunca. Točkastih, kariranih ili okvira u neutralnim nijansama, izbor je samo na vama. Četvrtasti oblici najbolje će pristajati okruglim licima, a nježniji i mekši oblici srcolikim, ovalnim te četvrtastim licima.

Naočale u jarkim bojama

Naočale jarkih boja možemo naći posvuda, od dizajnerskih butika sve do odličnih inačica high street brandova. Dizajneri ovog proljeća niti jedan detalj nisu prepustili slučaju pa su se bojama poigrali i u slučaju sunčanih naočala. Šarenih okvira i leća, ovakav model naočala svojom razigranošću osvojit će vas u trenu.

BURBERRY BRIGHTS

Lennonice

Naočale koje je popularizirao slavni John Lennon, na modnim pistama za ovu sezonu bile su svojevrstan dizajnerski flashback u lude 70-te. Danas ih se također može nabaviti posvuda, a odlika im je što pristaju uz najjednostavnije, kao i najformalnije stilove. Ipak, pripazite, jer ovako okrugli modeli ne pristaju oblim i okruglim licima, već isključivo četvrtastim kako bi ublažili njihovu oštrinu.

Naočale mačkastog oblika

One su bez konkurencije najbolje za dati vašem licu i cijelom izgledu jednu seksi i senzualnu notu. Inspiracija je pronađena u 50-im i 60-im godinama prošloga stoljeća, a možda ih je najbolje na proljetnoj pisti uprizorio slavni Dior. Izuzetno zanimljive naočale koje će najviše odgovarati četvrtastim ili srcolikim licima.

CELINEDIOR

Edgy modeli sunčanih naočala

Ove naočale definitivno su najposebnije od svih ponuđenih ove sezone. Unikatnih oblika, okvira, leća i ostalih detalja, one su sve samo ne obične. Ukoliko želite biti primjećene, s ovakvim modelom ne možete pogriješiti. Možda najbolji primjer Pradine su Minimal Baroque naočale, a za njima ne zaostaje niti Fendijev color block. Uz njih nije potrebno nositi napadne odjevne komade, jer one same dovoljne su za podići i najjednostavniji izgled. Ukoliko imate okruglo lice, birajte četvrtaste modele i obrnuto, a ovalnim licima pristajat će svi modeli.

 

Hana Bartolović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 20.06.2011. u 18:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p