TRENDOVI

Koje boje će vladati našim ormarima ove jeseni?

Miks zagasitih i vibrantnih tonova

Osim što svake sezone na svojim pistama diktiraju modne trendove, modne kuće također pomažu u etabliranju pojedinih boja, koje se uoči jeseni tituliraju kao 'it' boje nadolazeće sezone. Ako ste ovog ljeta uživali u smaragdno zelenoj boji, a zanima vas koje će nijanse obilježiti jesen, institut za boje Pantone potrudio se informirati vas na vrijeme.

Paleta boja za jesen 2013. definitivno vam omogućava mnogo eksperimentiranja, ponajprije zato što obuhvaća širok spektar zagasitih, ali i živih nijansi na koje smo inače navikli isključivo ljeti.

Zelena boja koja je obilježila proljeće ove će sezone evoluirati, iako sjajni emerald još uvijek suvremeno vlada scenom i u paletu ultimativnih boja donosi eleganciju i luksuz. Druge moderne varijante zelene su Liden Green i Deep Lichen Green.

Izuzetno popularna bit će i Mykonos Blue nijansa, smjela električna varijanta plave boje. Egzotična Acai boja daje dozu misterije i bogatstva ovoj paleti, a na ovu ljubičastu boju nadovezuje se Samba, vatrena crvena za ekspresivan i dramatični look.

Intenzivna narančasta boja skriva se pod imenom Koi, duboka fuksija nosi naziv Vivacious, a zagasite sive, odnosno smeđe boje krase nazivi Turbulence i Carafe.


H.B.
Photo: Pantone

 

Objavljeno: 27.07.2013. u 20:06
Tagovi: boje, Pantone

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p