TRENDOVI

Koje su najgore modne pogreške?

Ženski sud donio presudu
Style du Monde 
Iskreno, ne vjerujemo u modne pogreške. Moda nije nuklearna fizika, a igrati na sigurno veća je pogreška nego eksperimentiranje. No, kada je strašni ženski sud upitan koje pogreške u stiliziranju (kad su u igri druge žene, jasno) smatraju neoprostivima, većinski su se izjasnile kako se zgražaju kada vide previše životinjskog printa, preusku odjeću ili grudnjake koji se naziru kroz odjeću.  
  
OK, zbilja nema ništa osobito privlačno u stylingu koji podsjeća na službene opravice dama noći s ugla mračne ulice, a tijesna odjeća, osim što je nepodnošljivo neudobna, automatski govori da imate problemčić sa samopouzdanjem i ne možete se suočiti sa svojom realnom veličinom odjeće koja stoji na etiketi. I dok žene smatraju neke greške neoprostivima, nama se kombiniranje trapera s traperom, primjerice, baš nekako sviđa, a i ostale "pogreške" smatramo ispravljivima. Jasno, poanta je ponovno da se sve može izvući i izgledati chic ukoliko imate stila. Ovo su prijedlozi kako "pogreške" učiniti, ne samo podnošljivima, nego čak i stylish odabirom. 
 
Fractl & eBay Deals  
Životinjski print 
 Stockholm Street Style
  
Ako ste gorljiva ljubiteljica animal printa, pazite da ne pretjerate kako ne biste izgledali kao da ste ujutro haračili puškom po farmi divljih životinja. Odaberite samo jedan komad, a ako baš želite odjenuti primjerite jaknu i suknju u životinjskoj "odori", pripazite da ne ciljate samo jednu životinju kako vas na ulici ne bi zamijenili za tigra odbjeglog iz životinjskog vrta.
 
Vidljivi grudnjak
   
Style du Monde 
Vjerojatno ne postoji ništa gore od grudnjaka s prozirnim plastičnim naramenicama koje glume "kao da ih nema". A ima ih. I to je jedina gora opcija od vidljivog grudnjaka koji može izgledati sasvim u redu ako je u outfitu očigledno da se vidi namjerno i postane ne komadom koji se skriva nego koji ravnopravno čini vaš stilski odabir.
 
Preuska odjeća
 
Style du Monde 
Veliko ne. Prvenstveno zato što je tijesna odjeća mučna i neudobna. I ne, ne izgledate mršavije ako nosite nekoliko brojeva premalenu odjeću. Time možete čak i postići kontraefekt. Jedino što vam u ovom slučaju možemo savjetovati jest da ako odjenete neki uski komad poput pencil suknje ili minice ciljate na to da gornji dio vašeg stylinga ipak bude ponešto ležerniji.
 
Večernja odjeća u dnevnim outfitima
  Style du Monde  
Svima nam se dogodilo da smo se "nekako malo previše sredile" za običan radni dan ili pak kavu s frendicom. I, posve iskreno, nemamo ništa protiv toga. Overdressed je, što se nas tiče, sasvim OK ako se vi u tome osjećate kao diva. No, ako pri zadnjem pogledu u ogledalo zaključite da ste si ipak malo too much, večernji dojam možete najlakše ublažiti ravnim cipelama koje će vaš looku dati dojam dnevnog i barem malo casual.
 
 
T.L.
Foto: Style du Monde, Stockholm Street Style, Fractl & eBay Deals
Objavljeno: 07.09.2015. u 11:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p