TRENDOVI

Komadi pepita uzorka koje ćete obožavati

Vječni klasik uvijek je odličan izbor!

Kada govorimo o klasici, postoje određeni odjevni komadi ili uzorci koji su apsolutni sinonim za profinjenost i eleganciju, a jedan takav uzorak definitivno je i onaj pepita. Zapravo se radi o kariranom uzorku koji je prepoznatljiv po nešto nepravilnijim kvadratićima u crno bijeloj boji. 

Iako ga znamo pod španjolskim nazivom pepita, pokušate li nabaviti odjevni komad ovog uzorka u trgovini engleskog govornog područja, morat ćete upotrijebiti riječ houndstooth, no usprkos svemu, pepita je ipak najrašireniji naziv za ovaj šarmantni uzorak. Pepita je karakterističan za četrdesete godine prošlog stoljeća, Coco Chanel te visoku modu koja nas asocira na vječne ikone stila. Budući da su odjevni komadi s ovim uzorkom najčešće strogi i neizmjerno elegantni, s godinama uzorak se prilagodio publici i aktualnoj modi, pa ga tako danas pronalazimo u apsolutno svim varijantama. 

Kada govorimo o nošenju i kombiniranju ovog uzorka, ono na što trebate obratiti pozornost su boje. Iako on dolazi u crno bijelim nijansama, kombinirate li ga s jarko ružičastom ili narančastom, nećete kreirati atraktivan izgled jer iako pepita više nije isključivo simbol visoke elegancije, određena doza spomenutog stila prožima se ovim komadima te svaka kombinacija koja je upotpunjena pepita uzorkom šalje notu profinjenosti. Boje koje se lijepo slažu s prepoznatljivim crno bijelim uzorkom su klasične bordo nijanse, zagasito zelene, pastelne nijanse te naravno standardna crna i bijela. Ono što je danas jako popularno su pepita kaputi koji izgledaju vrlo lijepo, a nabavite li onaj oversized postići ćete casual izgled u kojem će vam biti udobno, a istovremeno ćete uz minimalno truda svom outfitu podariti statement izgled. Iako ovaj uzorak trenutno nije među najpopularnijima, to ne znači da se on ne treba naći u vašem ormaru, a kako bismo vam pomogli s inspiracijom u nastavku smo izdvojili deset najatraktivnijih komada s pepita uzorkom iz aktualne high street ponude.

Bershka (170 kn)

Topshop (100 kn)

Topshop (150 kn)

Topshop (150 kn)

Topshop (230 kn)

Topshop (300 kn)

Topshop (300 kn)

Topshop (300 kn)

Topshop (550 kn)

Zara (170 kn)

Foto: Topshop, Zara, Bershka, Instagram
Objavljeno: 06.02.2019. u 10:55
Tagovi: karirano

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p