TRENDOVI

Kovrče su u zraku

Nakon duge i hladne zime, proljeće je konačno u zraku. A zašto ne bi bilo i na našoj kosi? Pogotovo ako je ona lijepo i uredno nakovrčana?

Kovrčava kosa često plijeni poglede, žene sa ravnom kosom gotovo uvijek zavide onima sa kovrčavom. Al zbilja, zar ima nešto ljepše od lepršave, kovrčave kose?

U jednom britanskom istraživanju, muškarci su rekli kako vole kada je ženska kosa valovita ili kovrčava, a većina ih je naglasila kako cijeni prirodan izgled s lijepim kovrčama. To je svojevrsan paradoks, jer upravo te kovrče koje se muškarcima toliko sviđaju nisu bogom dane, već su rezultat cjelonoćnog držanja neudobnih viklera na glavi. Ili višesatnog sjedenja kod frizera. No upravo je takva, lagano valovita ili slatko kovrčava kosa jedan od najomiljenijih trendova, kako svjetskih, tako i naših zvijezda. Neke od njih imaju bogom dane kovrče, a neke svoje kovrče njeguju kod frizera. Kovrčava kosa Sarah Jessice Parker njezin je zaštitni znak, no tu su i druge brojne ljepotice koje vole kovrčavu kosu. Debra Messing, Shakira, Beyonce, Eva Longoria, Scarlett Johannson, Jessica Alba, i naše Nikolina Pišek, Severina, Nevena Rendeli, Nina Violić, Mia Kovačić, Iva Visković, Zrinka Cvitešić, Mara Bratoš...

Kovrčava kosa definitivno će biti u modi ovog proljeća i ljeta.

 

Ana Bacinger

Objavljeno: 23.03.2009. u 14:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p