TRENDOVI

Kraljice Vintage stila

Staro je novo

Sam termin -Vintage- označava odjeću iz „druge ruke" koja potječe iz starijih razdoblja. Vjerovali ili ne, izraz je posuđen iz vinske terminologije.

Odjeća koje je proizvedena prije 1920-e se smatra anitknom dok se odjeća iz razdoblja od 1920-1980-e smatra vintageom. Većina vintage odjeće je već nošena dok se mali postotak koji nije nošen smatra pravim malim modnim bogatstvom, posebno ako ima originalne etikete. Poznate dame, zasipane sa svim dizajnerskim komadima s modnih pista nerijetko posegnu u neku second hand varijantu ali pravi breakthrough u vintage odijevanju bila je famozna Valentino haljina u kojoj je Julia Roberts primila Oscara za najbolju žensku ulogu. Osim Oscara dobila je i titulu najbolje odjevene dame na ceremoniji. Nakon toga, ako je i postojala predrasuda o vintage odjeći za važne ceremonije, veto je skinuto.

Često proglašavana kao osoba s najviše stila Kate Moss je majstor sparivanja starog, novog, dizajnerskog i high street fashion momenta. Kada je na gala party-u 2007. godini slučajno poderala prekrasnu zlatnu vintage haljinu, od razderotine je na licu mjesta napravila čvor i dala joj sasvim novi oblik.

Dita von Teese, dama koja je od burleske napravila mainstream atrakciju, na scenu je vratila  ženstvenu modu 40-ih, blijedu put i žarko crvene usne. Stilistica Rachel Zoe zaslužna je za toliko kopirani stil Nicole Richie, koja je zahvaljujući njezinim pomno biranim vintage komadima u kratko vrijeme postala prava modna ikona čiji stil kopiraju djevojke cijelog svijeta. Listi vintage ljubiteljica možemo još pridodati i uvijek zanimljivu Mary Kate Olsen, lijepu Kate Bosworth te model Agyness Deyn.

U našoj galeriji pogledajte koje još slavne dame, su neokrunjene kraljice vintage stila

 

 

 

Objavljeno: 25.10.2009. u 16:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p