MODNI DODACI

La Isla Bonita torbe za plažu s hrvatskim potpisom

Torbe manekenke Jelene Golub Habulan apsolutni su hit na Karibima!
Još prije tri godine lijepa manekenka Jelena Golub Habulan krasila je brojne hrvatske modne časopise i snimala kampanje za poznate hrvatske dizajnere, a danas živi i radi na Grenadi na Karibima. Jelena se posvetila svojoj velikoj ljubavi - umjetnosti i na bajkovitom otoku je pokrenula brend naziva La Isla Bonita koji u svojoj ponudi ima unikatne torbe za plažu.  S obzirom na to da u pripremi ima web shop koji će dostavljati u cijeli svijet, odlučili smo saznati sve detalje vezane uz njezin brend koji je jako popularan na Karibima.Kako si došla na ideju da izrađuješ unikatne torbe za plažu?

Na ideju da izrađujem torbe došla sam tako što nismo imali dovoljno veliku torbu za plažu pa sam napravila jednu za nas tad još batik tehnikom, ali ne klasično već na prugice... Dopao mi se gotov proizvod, a i reakcije drugih su bile dobre pa sam krenula dalje eksperimentirati s tehnikama bojanja, "heat" transferima i torbe su se samo gomilale. Sve te prve torbe poklanjala sam poznanicima i prijateljima na otoku. Ljudi su bili oduševljeni i gurali me da radim dalje i da usavršavam svoj proizvod. Tako je i bilo.

Sjećaš li se kome si prodala prvu torbu i kakav je bio osjećaj? Je li te to potaknulo da pokreneš brend?

Prve dvije torbe prodala sam domorocu koji živi u Švicarskoj za njegovu curu i kćerku. Inače je moj prijatelj, no nije mi dozvolio da mu poklonim torbe već je htio pokazati da cijeni moj rad i da je to možda nešto čime bi se mogla baviti ovdje na otoku. Tu je zapravo sve i krenulo. Od kad sam stigla na otok nisam mogla potisnuti svoju kreativnost i stvarno sam se izražavala na sve moguće načine od košara od palminog lišća, tegla od cementa s mozaikom, slikanja, brodova od "drift wooda"... Uglavnom svega čega sam se sjetila, bio je to kao svojevrstan trening i ispunjena želja izrađivanja i ispoljavanja kreativnosti za koju u Zagrebu uz posao nisam imala vremena. Vrlo brzo sam jedan dio prostora u kojem živim pretvorila u radni prostor i počela skupljati konce, materijale, boje, trakice, zatvarače i sve po potrebi. Vrlo brzo sam si napravila radno okruženje sa svim potrebnim za izradu raznih rukotvorina. Nekako najviše od svega su krenule te torbe i moj fokus je sve više bio na tome. Osnovali smo brand pod nazivom "La Isla Bonita", registrirali se, riješili svu papirologiju i vrlo brzo su krenuli i pozivi vlasnika dućana da bi htjeli torbe. Tu sam izbirljiva tako da ih držim samo na par mjesta, u predivnoj "Art and Soul" art galeriji i "Fidel"u glavnoj marini Port Louis Grenada, "Baobab" Esplanade Mallu i Spice Isle Mallu. Bilo je super kad mi se javila cura iz Finske putem Instagrama da dolazi na Grenadu i da želi torbu!Koji je proces? Koliko ti vremena treba za jednu torbu, koje materijale koristiš? 

Svaka torba nastaje od bijelog canvasa, koji se onda ručno farba, pere, pegla i rezucka, spaja i dizajnira! Treba oko tri dana da se napravi jedna torba sa svim tim koracima. Naravno da radim više od jedne pa se proces još i produljuje. Većina torbi je od canvasa izvana i malo tanjeg pamuka iznutra, s džepovima i zatvaračem. Uvijek radim i male pismo torbe različitog dizajna i za njih koristim i neke druge materijale poput svile, lana, ikata, jute u kombinaciji sa canvasom ili kako već mi se čini najljepše. Etikete isto izrađujem sama, dakle nisu kupljene već se svaka radi ručno. Kako je ovdje sve limitirano, neke materijale naručujem iz Engleske i Amerike poštom, s urnebesnim carinama od 170%...U pripremi je web shop za cijeli svijet. Kakve će biti cijene torbi, kakva poštarina?

Da web shop samo što nije krenuo, samo treba srediti neke stvari s pay palom i spremni smo za svijet! Cijena jedne velike torbe veličine 70cm x 70cm je 140 dolara, to je oko 900 kuna, a poštarina je još 30 dolara. Nadamo se da će poštarina biti i manja, ali još ne znamo jer još nismo slali, a prvi smo online shop na Grenadi pa moramo probijati led s poštom! Uskoro kreće i odjeća i kupaći kostimi, jako se veselimo novim izazovima!Ana Bacinger


Objavljeno: 10.07.2013. u 09:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p