TRENDOVI

Marama na glavi je ljetni trend koji je zaludio sve sjajno odjevene djevojke!

Kako nositi ključni trend sezone?
Ako je suditi prema posljednjim vizualima raznih svjetskih modnih kampanja kuća visoke mode, ali i onih high street brendova te prevlasti na društvenim mrežama, marame na glavi su ovosezonski must have. I vjerujemo da će ovaj trend podijeliti mišljenje mnogih.

Marame u kosi nisu nikakva novos. Rado ih nosimo upletene u niske pudnđe i pletenice, ali ovog ljeta i na glavi. Baš onako kako su davnih 60-ih godina to činile brojne poznate dame poput Brigite Bardot ili vrlo vjerojatno poput naših baka. Možda ih se sjećate, a možda ste imali priliku prevrtati stari foto album i pronaći fotografije niza žena i djevojaka čiji je glavni modni dodatak bila podvijena marama na glavi.

Bile jednobojne, a možda i s vibrantnim uzorcima te su upravo marame obilježile jedan veliki dio modne povijesti. Samo zamislite kultnu scenu Audrey Hepburn iz filma 'Funny Face' dok s velikim sunčanim naočalama na očima i crnom svilenom maramom preko glave prkosi vjetru vozeći se u kabrioletu. Ili pak američku ikonu stila Jackie Kennedy kojoj je marama bila jedan od glavnih dodataka. Listi poznatih pridružila se i engleska kraljica Elizabetha II, a brojne scene talijanskih filmova tih godina pršte od inspiracije.Trend nošenja marame na glavi posljednji put je bio izrazito popularan na samom početku našeg milenija, a posljednjih nekoliko sezona marame različitih boja i uzoraka smo nosili oko vrata, na torbicama, upletene u kosu i čak oko ruke umjesto narukvice. Ipak, ovo ljeto marame na glavi doživjele su veliki comeback i ključni su detalj svakog upečatljivog outfita! Vezane ispod brade ili na potiljku, sasvim je svejedno, ali jedno je sigurno - s ovakvom kombinacijom sigurno nećete proći nezapaženo! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Instagram, Getty Images
Objavljeno: 05.08.2020. u 11:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p