SVJETSKA MODA

Marni je van svih protokola predstavio odličnu kolekciju u Tokiju!

Razigrana kolekcija sa sjajnim modnim elementima!

Francesco Risso, kreativni direktor modne kući Marni, van rasporeda u Tokiju je održao reviju na kojoj je predstavljena kolekcija za jesen 2023. Risso je istaknuo kako je odabrao Japan za lokaciju revije zato što reprezentira mir i odmak od kaotičnog zapada. Kolekcija je sačinjena od vibrantnih modnih komada koji koketiraju s jasnim linijama čija je jednostavnost razbijena zanimljivim uzorcima i vještom krojačkom igrom!

Ono što već na prvi pogled upada u oko je nosivost cijele kolekcije, ali to je ujedno i ideja kojom se Risso vodio prilikom kreiranja viđenih komada. Kolekcija ima dizajnersku notu, ali svojom formom u potpunosti služi tijelu te je riječ o komadima koje bez problema možemo zamisliti na ulicama gradova. Risso je istaknuo jedan od konkretnih problema današnje mode, a to je da, izuzev couturea, moda koju imamo priliku vidjeti na pistama uglavnom teži viralnom momentu uz pomoć statement komada koji nužno i nisu nosivi. Suprotno tome, Risso se okreće modi koja egzistira svaki dan, prilagođava se različitim stilovima odijevanja i može se bez problema kombinirati, što u suštini i jest bit mode.

Kolekcija je sačinjena od vrlo lijepih komada te prevladavaju boje crvena, žuta i plava uz neizostavnu crnu, odnosno bijelu. Također, kao što smo spomenuli, kolekcija obiluje uzorcima u vidu točkica i prugica, a krojevi kombiniraju minimalizam koji prati liniju tijela, ali i blage izlete u prenaglašenost određenih elemenata. Ova kolekcija idealna je za sve one koji se vole poigrati modom, ali zadržati u granicama koje ne prelaze u ekstreme te odjeću čine funkcionalnom.

Sve u svemu, Marnijeva modna priča jako nam se svidjela, a cijelu kolekciju pogledajte u nastavku!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 02.02.2023. u 14:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p