MODNI DODACI

Mega trend: nikad poderanije traperice

Od supkulture do mainstream mode
Traperice 
Urbana legenda koja već godinama kruži baš svim društvima govori kako je baka tog jednog, očito svačijeg, prijatelja u njegovom ormaru pronašla poderane traperice te ih, sva puna dobrih namjera, zašila kako „mali ne bi hodao svijetom neuredan“. Radilo se tu o priči koja je običan produkt nečije bujne mašte ili se lik brižne bakice i unuka bazira na stvarnim likovima, činjenica jest kako su starije generacije oduvijek bile zgrožene ovim odjevnim predmetom.
 
Poderane traperice već su nekoliko sezona posve preplavile ulice i postale glavnim trendi komadom koji kraljuje street stylom. No, posljednje su sezone one, u svim krojevima i bojama, skinny, mom ili boyfriend, crnoj, bijeloj ili tipičnoj plavoj u svim nijansama- traperice poderanije nego ikad prije. I dok je trenutačno spomenuti model hlača u domeni mainstreama radi se o revivalu s kraja osamdesetih kada su ih nosili hard core rockeri ili pak u devedesetima kad su ih žiletom u kućnoj radinosti „uništavali“ grungeri. Odjevni predmet koji je bio jedan od onih komada po kojem su se na ulicama raspoznavali predstavnici iste supkulture i neizravno upućivali poruku o nepripadanju većini, sada je postao super-trend koji nose baš svi. Poderane traperice samo su još jedan od onih komada odjeće koji su se iz različitih supkultura uvukle u mainstream makar su inicijalno bili sinonim za bunt spram društvenih normi i pravila. No, ostavimo po strani modne paradokse.
  
ASOS
 
Razlog zašto rasparane traper hlače ne izlaze iz modnog radara vjerojatno je stoga što odaju dojam kako se nismo previše trudili oko odijevanja, a svejedno u njima možemo izgledati poprilično chic, sofisticirano i ženstveno. Naravno, ovisno o tome s čime ih kombiniramo. Zadnjih sezona, trendi izgledaju apsolutno na sve: uparene s tenisicama i običnim T-shirtom u casual kombinacijama, a dašak ponešto glamuroznijeg dojma dodati će im visoke potpetice, lagane bluze i službeni sakoi. Svemu tome unatoč, ne preporučujemo vam da ih nosite na posao. Rijetki su ti dress code-ovi koji će moći podnijeti toliko rasparan par traperica. Također, ukoliko volite jako poderane inačice, pazite da pokrijete gornji dio tijela kako ne biste izgledale neukusno.
 
Rihanna i Beyonce
 
Izrazito rasparane traper hlače obožavaju brojni svjetski celebritiji poput Rihanne, Beyonce, Kylie Jenner, Rita Ora i Lady Gaga, dok ih u svoje stylinge izvrsno kombiniraju i naše zvijezde. Voditeljica Nevena Rendeli otkrila nam je kako obožava rasparane traperice te dodala: „Poderane traperice su mi totalni hit ove sezone i to što poderanije. Nosim ih razne, uske crne, obične boyfriend i bijele. Kombiniram ih uz Satna Smith Adidas tenisice i obične majice!“
  
Nevena Rendeli
 
Tina Lončar
Foto: Instagram, Splash images, PR
 
Ukoliko niste spretne u prerađivanju odjeće u kućnoj radinosti, u galeriji pogledajte ponudu high street trgovina:
 
Objavljeno: 12.05.2015. u 15:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p