TRENDOVI

Modeli tenisica iz kojih se ovog proljeća nećemo skidati!

Modna suradnja umjetnika Miklosa Kissa i Skechersa oduševila zagrebačku publiku!

Kada je 2015. godine Oxford Dictionary za riječ godine proglasio emotikon, poznatom mađarskom dizajneru i vizualnom umjetniku Miklossu Kissu rodila se ideja o emogramima – konceptu koji spaja riječi i emotikone. Mikloss Kiss poznati je mađarski dizajner i vizualni umjetnik te dobitnik brojnih međunarodnih nagrada. Emogramima Kiss ukazuje na cikličku promjenu u ljudskoj komunikaciji – kako smo od jednostavnog izražavanja piktogramima došli do složenog pisma, a zatim se ponovno vratili na piktograme u obliku emojija.

Osmislio je ukupno 99 emograma i tako je došlo do suradnje s poznatim brandom Skechers koji je odabrao pet emograma za svoj novi model tenisica. Potpuno bijele tenisice Skechers Street™ UNO - Stand on Air savršeno su platno za iskazivanje umjetničkog izražaja Miklossa Kissa i njegovih emograma, koji zajedno tvore jedinstvenu kreaciju. „Ovo je prilika da umjetnost i dizajn postanu vidljiviji i kod publike koja inače ne bi znala za te radove. A dobro je i za brendove jer tako mogu ponuditi nešto jedinstveno“, smatra Miklos, objašnjavajući kako je došlo do suradnje sa Skechersom.

Andrea Andrassy i Jelena Veljača

Marijana Batinić, Ida Prester i Antonija Blaće

Kako bi pokazali da obična bijela tenisica može postati nešto jedinstveno, u Skechersa su se odlučili predstaviti nove kolekcije u Budimpešti, Zagrebu, Beogradu i Bukureštu i pozvati kreatore, dizajnere i influencere, kako bi noseći emograme poslali poruku o sebi. Tako su na sinoćnjem druženju u Oris kući arhitekture brojni poznati Zagrepčani dobili emogram koji ih najbolje opisuje, a sam umjetnik je za njih odabrao jedan od emograma između peace, free i loved, snob i sexy. Osim emograma, na samom događanju predstavljena je i fantastična instalacija koja je oduševila sve prisutne.

Bojana Gregorić Vejzović

Nevena Rendeli

Nika Turković

Nataša Janjić

Ova modna suradnja samo je početak jer je Kiss dobio poziv iz Italije za suradnju s modnim dizajnerom, a predstoji mu intenzivno razdoblje jer će u lipnju imati prvu izložbu u Londonu u Shoreditchu.

Ne zaboravimo spomenuti da Skechers UNO tenisice odišu čistim i elegantnim izgledom, a njihova udobnost daje prostora da se možemo usredotočiti na druge stvari – biti kreativni i jedinstveni. To su sinoć u Oris Kući arhitekture na svojoj nozi iskusili brojni poznati poput Jelene Veljače, Bojane Gregorić Vejzović, Nataše Janjić Medančić, Nevene Rendeli Vejzović, Nike Turković, Lucije Lugomer, Amara Bukvića, Marijane Batinić, Antonije Blaće i drugi.

Mirna Medaković Stepinac

Amar Bukvić

Foto: PR
Objavljeno: 19.05.2022. u 11:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p