TRENDOVI

MODNI PREGLED: SRPANJ 2010.

O čemu smo najviše čitali, maštali, promišljali…

Centralni mjesec ovoga ljeta je iza nas. Srpanj nas nije nimalo razočarao, naročito kada se radi o skandalima, događanjima, ali i mnogobrojnim poznatim licima koja nikako da odu na zasluženi godišnji.

Dok veći dio svjetske populacije ljenčari, smanjuje dnevne aktivnosti na minimum te traži odmor za dušu, svjetski su mediji imali pune ruke posla. Od kolekcija visoke mode u Parizu, koje su, blago rečeno, vrlo ponosno najavile izlazak svjetske ekonomije iz krize do nedavno objavljenih golišavih slika prelijepe Angeline Jolie nad kojima se svi zgražaju - srpanj je zaista ponudio čitatelju raznovrsnu literaturu koju, zahvaljujući tehnologiji, lako možete ponijeti na plažu, kavu ili u šetnju gradom.

Početkom mjeseca imali smo prilike svjedočiti još jednom uspješnom projektu koji je, konačno, na hrvatsku modnu scenu donio dašak luksuza zvanog resort kolekcija. Naravno, govorimo o Dove Fashion.hr Cruise događanju koje je zaista dalo jedan novi poligon za budućnost hrvatske mode.

Vruće teme odlučili smo sažeti u kolažu kako biste odjednom vidjeli sve one pikanterije o kojima smo pisali, izvještavali  i koje ste, u konačnici, vi, dragi naši čitatelji, najviše klikali!

1. Koliko god to osporavali, treći nastavak Sumrak sage svakako je tema koja izaziva velike kontroverze u svijetu vječno mladih i lijepih.

Osim tendenciozne dramatike koju stvara odnos Bella - Edward ( o kojoj zaista više ne treba pisati), došlo je vrijeme da se fokus modne javnosti i kritike osvrne na stil mlade Kristen Stewart koja već pune dvije godine odbija stilističke uplive. Barem je tako bilo dosad. Otkrivši haljine odličnog Elie Saaba - otkrila je i svoj stil. Barem tako kaže. Želimo joj vjerovati.

                                 Kirsten Stewart u Elie Saabu

2. Kolekcije visoke mode u Parizu bile su puni pogodak, pogotovo nakon veličanstvenog otvaranja s potpisom Diora. Ekscentrično prekrasne haljine, opijene šarenilom proljetnih boja savršeno su dočarale novo kretanje u svijetu luksuza, u svijetu koji se oporavlja od višegodišnje krize i stagnacije. Kao najbolje kolekcije svakako treba istaknuti onu Diora, Givenchya, Elie Saaba i Chanela.

                            Givenchy Haute Couture Jesen 2010.

3. Joj, Lindsay, joj! Starleta, glumica, pjevačica i možebitna dizajnerica završila je u zatvoru na deset dana. Jučer je izašla iz zatvora i otišla u novi - kliniku za odvikavanje gdje će, po treći puta u svome kratkom životu, nastojati doprijeti do duhovnih aspekata svoje ličnosti.

Znakovita stvar dogodila se u robnim kućama koje prodaju njenu kolekciju - prodaja im je više višestruko narasla. Možda bi Lindsay trebala više puta godišnje iza rešetaka?

                 Lindsay nakon presude

4. Dove Fashion.hr Cruise događanje u gradu Bolu na otoku Braču prošlo je u idiličnom okruženju plaže Zlatni rat koja je domaćim dizajnerima (Robert Sever, Ana Maria Ricov, Aleksandra Dojčinović...) pružila pravu cruise/resort kulisu. Prve ljetne/cruise kolekcije tako su imale dobar start. Jedva čekamo sljedeću sezonu!

                        Robert Sever Cruise 2010.

5. Severina je ponovno uspjela oko sebe okupiti neka od ponajljepših lica Hrvatske. Njen koncert u Dubrovniku privukao je brojne (karte su planule prije mjesec dana), a na koncertu su se pojavile dvije od zaposlenijih manekenki u Hrvatskoj - Helena Šopar i Ljupka Gojić. Šarmantno!

           Severina - Zvijezde pod zvijezdama

6. Gospođa Jolie Pitt ponovno je u središtu skandala. Neautoriziranog. Naime, njenu neautoriziranu biografiju objavio je „bliski" prijatelj te pritom u nju stavio fotografije iz 1999 kada je Angelina bila na vrhuncu svog mladenačkog ludovanja.

Nije da je dotična svetica pa nas ove fotografije nimalo ne šokiraju, naročito kada se sjetimo njene turbulentne veze s glumcem Billy Bob Thorntonom, sve nekako biva jasnije.

          Jedna od mnogih naslovnica

7. Jesenske kampanje su tu! Napokon smo mogli vidjeti sve one odlične kreacije u još boljim kampanjama za jesen. No, ona Miu Miu privukla je najviše pažnje, naročito ljubičasta haljina koju možete vidjeti u krajnje desnom kutu kolaža. Dotična haljina izašla je na tri naslovnice, od čega je najviše pozornosti izazvalo dupliranje Vogue-a i Elle-a.

Znajući kako se radi o velikim taštinama, prilično je nevjerojatno kako se ovakva situacija uopće može dogoditi.

                                            MIU MIU JESEN 2010

8. Angelina, po drugi puta. Premijera filma SALT u Moskvi - gospođa Jolie Pitt odjenula je prekrasnu crvenu Versace haljinu koja je oduzela dah mnogima. Možemo konstatirati - Angie se vratila!

     Angelina - Moskva 2010/Versace

 

Marko Banjavčić

Foto: style.com, redcarpet - fashionawards.com, elle.com, glamour.de

Objavljeno: 03.08.2010. u 00:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p