TRENDOVI

Moj stil

Kako se odijeva novinarka Gabrijela Budimir?

Ime i prezime: Gabrijela Budimir

Zanimanje: dipl. novinar, zaposlena kao koordinator za državnu maturu i suradnik za nastavu na splitskom sveučilištu. Ujedno sam i stilistica magazina Stil Slobodne Dalmacije te stiliziram modne revije.

Kako bi opisala svoj stil?

Mogla bih ga opisivati dugo i opširno, ali nikako i definirati. Gotovo da i ne postoji stil u kojem se ja ne mogu vidjeti i pronaći, a što je još važnije, i osjećati ugodno. Rekla bih kako je to, kada je stil u pitanju, moja najveća prednost, a ujedno i mana.

Koliko mjesečno izdvajaš za garderobu?

Teško mi je govoriti o troškovima na mjesečnoj razini jer ovisi o godišnjem dobu, kao i okolnostima. Svakako ne trošim više nego što si mogu priuštiti. 

Gdje najčešće kupuješ?

Ako bi napravili malu inventuru moje garderobe, vjerujem da bi došli do zaključka kako mrtvu trku vode Zara, Top shop, Asos i H&M.

Što je za tebe osnovna komponenta dobrog stila?

Definitivno je to onaj segment u kojem sam komad odjeće nema ni presudnu ni glavnu ulogu. Po meni je najvažniji stav i gard jer je tada više nego očito kako odjeća ne nosi osobu.

Torbice ili cipele?

Nerazdvojan tandem plus sunčane naočale

Najdraži odjevni komad?

Suknja

Najskuplji odjevni predmet u ormaru?

Ako izuzmemo asesoar, onda je to jakna Moncler

Najjeftiniji odjevni komad u ormaru?

Hm..... neka ljetna majičica s rasprodaje od 10-ak kuna

Za mene je ikona stila?

Nemam ikonu, ali naravno da postoje žene koje me inspiriraju te njihov stil redovito privlači moju pozornost. Primjerice, Carine Roitfeld je jedna od njih.

Na ženi ne volim vidjeti?

Volim kada za ženu možete reći kako je njegovana, uredna, profinjena, decentna, slatka... Ako ovih elemenata nema, onda to po meni nije lijepo i nije ok.


Dizajnersko ili high street?

Svakako high street, ako govorimo o pomodnim, trendovskim komadima za koje se jednostavno ne isplati davati veće količine novca, dok za dobar i „vječan" komad biram dizajnersko, naravno, ako si to u tom trenutku mogu priuštiti.

 

Styling 1

Haljina Mango, ogrlica Ebay, cipele Zara, torba Asos, narukvice Diana Sokolić, Get get get concept store, naočale Miu Miu.

Styling 2

Kombinezon Zara, majica Dsquared, tenisice Nike, torba Proenza schouler, naočale Rayban-club master, naruvice: S 7 i N Rendeli za Teraneno, Cruciani i Marc Jacobs friendship bracelet, žuta narukvica Amarie, sat Toy Watch.

Styling 3

Suknja Zara, majica Givenchy, čizme Zara, torba Alexander Wang, sat Michael Kors, narukvice i prsten Asos, crvena narukvica S 7 i N Rendeli za Teraneno,  naočale Chloe.

 

Photo: Jure Perišić

 

Objavljeno: 02.09.2013. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p