TRENDOVI

Moja Afrika

Dizajneri inspirirani Afrikom

Svaku sezonu nekako se slučajno provede ista tema u kolekcijama pojedinih dizajnera. U posljednih nekoliko najčešće se radilo o žarkim bojama, mini haljinama, kariranom i prozirnom. Međutim za sezonu proljeće/ljeto 2009. dizajneri su bili inspiriranim nečime malo drugačijim od navedenog. Za svoje kolekcije koristili su se elementima Afrike.

Najviše je bila komentirana kolekcija Diora u kojoj su same frizure na manekenkama već ostavile dojam, a na njih su se savršeno nadovezali zemljani tonovi, modni detalji od drva i životinjski uzorci. Još jedna revija koja je otišla najbliže Africi je kolekcija Junya Watanabe. Haljine afričkog dezena na manekenkama koje su na glavi nosile gomilu cvijeća omotanih turbanima. Ni Louis Vuitton nije mogao odoljeti zovu Afrike unoseći afričke elemente u modne dodatke, cipele i torbice, ali i nakit. Također cijelom kolekcijom su prevladavale zemljane boje u dodiru s malo snažnijima, a upotpunjavali su ih kožni detalji.

Još smo neke dizajnere uhvatili u afričkom raspoloženju. Ako pogledate kolekciju Ralph Laurena nećete moći ne primjetiti dašak Afrike. Nisu svi dizajneri otišli tako daleko kao što su kreacije Junya Watanabe, već su neki predstavili samo jedan model u afričkom ili safari stilu. Ipak je Afrika uvijek bila inspiracija dizajnu tako da ne čudi što je opet zavladala modnim pistama.

 

Tina Bačić

Objavljeno: 20.03.2009. u 12:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p