TRENDOVI

Najtraženije cipele svih vremena koje sigurno želite u svojoj kolekciji!

Manolo Blahnik i još jedna savršena kolekcija kao oda okrugloj godišnjici brenda!

U svijetu mode postoji toliko trendova koje iz godine u godinu upijamo poput kakve spužve, a isto tako, neprestano svjedočimo rađanju nekih novih brendova koji vrlo brzo uživaju status najpopularnijih. Ipak, 'one hit wonder' sindrom je u modi vrlo čest, stoga brendovi koji unatoč fluidnim strujama i dalje opstaju, bez razmišljanja su oni od kojih mlađe generacije trebaju učiti. Jedan takav je i veliki Manolo Blahnik, brend iza kojeg stoji istoimeni dizajner, a koji je nedavno proslavio okruglih 50 godina postojanja!

Manolo Blahnik je ime koje sa sobom vuče toliko asocijacija, od Seks i Grada i čuvenog Hangisi modela salonki koji je predmet žudnje svih modno osviještenih žena, pa do sinonima za eleganciju i profinjenost vješto upakiranu u upečatljiv dizajn koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. U posljednjih pet desetljeća, Blahnik je dizajner kojem popularnost ne jenjava i koji nam uvijek iznova dokazuje da itekako zna što radi.

O čemu je točno riječ? Dizajner u svom radu ne odustaje od prepoznatljivih modela i ne propitkuje granice dekonstrukcije, a elegancija i klasika su nešto što uvijek pronalazi svoj put do odabrane klijentele jer koliko god volimo izlete u nepoznato, odnosno nešto drugačije i odvažnije viđenje mode, naše se želje iz sezone u sezonu mijenjaju, a u trenutku kada poželimo dosljednost s kojom nema greške, 'manolice' se pokazuju kao sigurna luka u kojoj uvijek pronalazimo estetiku lijepog i ikoničkog.

Kao što smo spomenuli, Manolo Blahnik je prije nekoliko dana predstavio posebnu capsule kolekciju povodom 50. godišnjice brenda, a 'Our golden year' je već naišla na oduševljenje svih zaljubljenika u dobar dizajn. Riječ je o kolekciji u kojoj, sasvim prigodno, dominira zlatna boja i sačinjena je od najpoznatijih modela cipela ovog brenda, a s obzirom na to da je pred nama i blagdansko razdoblje, 'Our golden year' vizualno odlično pristaje spomenutom periodu. Same po sebi vrlo upečatljive i statement, cipele iz ove kolekcije sjajno će se uklopiti u decentne i minimalističke modne priče te naglasiti ljepotu detalja koji čine razliku. Također, ova kolekcija je popraćena i zanimljivom virtualnom izložbom imena 'Manolo Blahnik Archives: A New Way of Walking' koja nas odvodi u čaroban svijet izrade kultnih modela gdje posjetitelji mogu zaviriti u cijeli proces, od same ideje pa sve do realizacije. Koncept izložbe je također vrlo dinamičan, radi se o pet soba koje slave nekadašnje i trenutne ključne momente, a ne nedostaje niti humorističnih elemenata pomoću kojih bolje upoznajemo osobnost dizajnera.

Cijelu 'Our golden year' kolekciju možete potražiti na sljedećem linku, a budući da je riječ o nešto skupljim modelima, u nastavku smo izdvojili nekoliko pristupačnijih varijanti koje asociraju na kultne 'manolice'!

Objavljeno: 01.12.2021. u 12:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p