TRENDOVI

Najveći trendovi sezone na jednom mjestu!

Koji su vodeći street style trendovi ove jeseni

trendovi 
Vodeće svjetske trendseterice koračajući ulicama modnih metropola često utiru put novim trendovima koji će ubrzo postati dominantnima na svjetskoj razini te će ih kopirati diljem planeta. Ili barem pokušavati. Iz njihovog stylish pristupa možemo, stoga, i mnogo naučiti.

Ove je jeseni (a vjerojatno i zime), naime, sve nekako - statement. Neobično, upečatljivo, drugačije- sve samo ne dosadno, sve samo ne basic. Minimalizam, očigledno, ove godine ne vodi glavnu riječ. Secirajući vodeće trendove, koje na dnevnoj bazi pratimo kako se rađaju, doživljavaju svoj vrhunac i bivaju zaboravljeni, izdvojili smo 7 koje smatramo da su najviše obilježili sezonu.
 
 
Bunde od umjetnog krzna vladaju uličnom modom već dugi niz sezona, a ne posustaju niti ove. Naglasak je pritom na šarenim komadima koje neminovno privlače poglede, bundama u jarkim nijansama ili pak onima kao da su izrađene upečatljivog od krznenog patchworka.  
  
 
    
 
Zvonoliki rukavi, ukrašeni krznom, drugačijim materijalom ili pak izrazito predugi - dramatični rukavi hype su ovosezonskog street stylea. Iako se radi o jednom dijelu odjevnog komada, kroj rukava mijenja priču cijelog outfita, pa možete biti od glave do pete u crnom ili pak u casual izdanju - ali ako su rukavi vašeg topa upečatljivi, budite sigurni da će se za vašom kombinacijom okretati.
 
 
  
 
Torbice kao modni dodatak koji stavlja točku na i svakoj kombinaciji, ove su sezone zadužene da ta točka bude sve samo ne dosadna! U obliku životinja, različitih predmeta ili pak sačinjene od zanimljivih materijala, torbice ove godine pričaju neku svoju priču. I stvarno su jako zabavne.
 
 
 
4. Pussy bow bluze
   
Šarmantne i romantične s nježnim djevojačkim štihom, bluze s tankom, pussy bow mašnom koja se veže ispod kragne posljednji su trend koji su ulice vrlo brzo zavoljele. Nošene ispod haljina s naramenica, kombinezona ili, standardno, na obične traperice, pussy bow bluze će dati stylish dojam svakoj kombinaciji. 
 
 
 
  
Iscrtane, zašarane, s velikim zakrpama i porukama, statement jakne i kaputi su hit u uličnoj modi koji se, kao i brojni drugi, proširio u mainstream modu iz supkultura kao što su punk i grunge. Ispunjene slovima preko cijele tkanine odjevnog komada ili pak s velikom zakrpom posvećenom nekom bendu, kao što smo to radili u srednjoškolskim danima, jakne i kaputi su ove godine upečatljiviji nekog ikad.
 
 
  
  
Neprikosnoveni chic dodatak koji obožava svaka fashionistica niti ove sezone ne izlazi iz mode. No, ove su jeseni u igri izrazito dugi i predimenzionirani šalovi te upečatljive šarene marame koje izgledaju senzacionalno kada ih se u struku stegne remenom.
 
 
 
 
Oh, da! Ako ste mislili da će barem cipele ove sezone biti basic, prevarili ste se! Što čudnije, to bolje - egida je koju slijede sve svjetske trendseterice kad su u igri stylish cipele. Izrazito pripijene gležnjače (sock boots), po mogućnosti lakirane, one sačinjene od baršuna ili pak one s neobičnom potpeticom, to su hit cipele koje ove sezone suvereno koračaju putevima ćudljivih trendova.

 

Tina Lončar

Foto: Style du Monde, Carolines Mode, le21eme

Objavljeno: 17.11.2015. u 13:56

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p