MODNI DODACI

Najzanimljivije cipele s piste New York Fashion Weeka

Modeli koje smo zapamtili

Pričati o modi, a izostaviti jedan od najomiljenijih modnih fetiša- cipele bio bi grijeh. Na nedavno završenom New York Fashion Weeku krenula je parada modela koji će se uskoro sa sigurnosti piste preseliti na gradske ulice. I što smo vidjeli? Za svakoga ponešto, ali doslovno. Bez obzira volite li boho, minimalizam, ili možda kič- New York je za svakoga spremio barem jedan par!

Proenza SchoulerRodarte

Rodarte i Proenza Schouler su nas oduševili čizmicama i sandalama tribal uzorka koji podsjećaju na vrući afrički pijesak. Derek Lam i Zero + Maria Cornejo svidjet će se onima koji vole minimalizam bez mnogo detalja.

ThakoonAlexander Wang

Rag & Bone su nas upozorili da čizme iznad koljena ne izlaze iz mode, samo mijenjaju oblik, pa su iduće zime mekane i od brušene kože koja se nježno nabire. Crvene cipele za jesen predlažu Thakoon i Alexander Wang, doduše u nešto različitim izvedbama. Lakirane Wangove mogle bi se dobro uklopiti u business look, dok bi Thakoon dobro izgledale uvijek i svuda.

Ralph Lauren

Neobične dvobojne modele s tzv. kitten heel nudi kuća Peter Som, a na tom dvobojnom tragu je i Ralph Lauren koji se ipak odlučio za tzv. blok petu. Neobične potpetice zamijećene su i kod Katie Gallagher te Maisonette 1977.

Maisonette 1977

Kuća Altuzzara se pobrinula za dnevnu dozu kiča, pa su njihove srebrne šljokičaste cipele dodatno ukrašene bijelim krznom. Naše srce su ipak osvojile sandale Chrisa Benza sa zanimljivim uzorkom koji podsjeća na dim.

 

Sviđaju li se vama cipele s New York Fashion Weeka?

Borina Kopčić

foto: Fashionologie, Fabsugar

Objavljeno: 24.02.2011. u 09:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p