MODNI DODACI

Neodoljive pismo torbe za svačiji stil!

Dizajnerica Mura Pehnec oduševljava svojim kožnim torbama

Dizajnerica Mura Pehnec svoj šarmantni atelje u shabby chic stilu već nekoliko godina uspješno vodi u prekrasnom Varaždinu, a nedavno je uz ponudu romantičnih haljina po kojima je dosad svima bila poznata na hrvatskoj modnoj sceni dodala i genijalne pismo torbe od prave kože. Torbe zasad prodaje preko svoje Facebook stranice, drži ih u svom dućanu u Varaždinu, u nekoliko manjih dućana u Hrvatskoj i u jednom u Beogradu, a prodaja ide odlično jer nema trendseterice koja nije ostala oduševljena veselim torbama s njezinim potpisom. S Murom smo popričali o njezinim torbicama i daljnjim planovima.

Kako to da si se odlučila baciti na dizajniranje torbica?

Torbe obožavam, no to za ženu nekako nije ništa novo niti čudno, a nekad davno sam uz prvu kolekciju koju sam radila napravila torbe. Baš kao i danas te torbe su bile kožne, zbilja uživam u njima, to je komad koji me uvijek razveseli i volim što mogu i ja njime uveseljavati druge. U nedostatku vremena i gotovo isključivu vezanost uz kuću nakon rođenja djeteta, večeri kad dijete zaspi su postale vrijeme za mene pa sam ih provodila za stolom u miru stvarajući nešto sebi za dušu i tako se u nekako u miru, potiho kad većina ljudi spava razvila torba i torba je ubrzo postala ozbiljan posao.

Inspiracija za model i kombinacije boja koje radiš?

Inspiraciju crpim u svemu što me okružuje, točnije u svakodnevici. Imam osjećaj da me sve inspirira nakon stanke, odlazak u radionicu nakon porodiljnog svojevrsno je putovanje u neki drugačiji svijet. Nastojim da je svaka torba nova priča i najviše me raduje kad se netko nađe u toj priči tonova, struktura i boja koje kombiniram.

Koje materijale koristiš?

Trenutno koristim isključivo kožu. Želim da torba svojim dizajnom i kvalitetom govori mnogo.  Kombiniram razne obrade - kože rezane na listiće, tiskane, češljane sa potpuno basic obradom kože i tako zapravo dobivam proizvod koji je zanimljivo kontrastan.

Ako se ne varam svaka torbica je unikat, kako to?

Razlog zašto su torbe unikatne je taj što je puno ljepše raditi svaki puta novu torbu i promatrati kako se odlično spajaju boje i teksture koje se na oko čine nespojivima.

Koje poznate dame bi voljela vidjeti sa svojim torbicama?

Pa sve dame koje ih nose me vesele. Možda mi to što ih nose i neke poznate dame mrvicu više komplimentira, ali prije svega je bitno da sve žene koje ih nose zbilja uživaju noseći ih. Posebno mi je drago što se moje torbe nose van granica naše zemlje u Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Srbiji.

Koji je raspon cijena?

Raspon je od 300 do 500 kn.

Radiš li po narudžbi, tj. postoji li mogućnost dogovora oko boja i dimenzija ili klijentice mogu kupiti samo gotov proizvod?

Po narudžbi ne radim jer želim da na kraju cijele priče ta torba bude proizvod koji je kao takav spreman da nađe put do kupca i da neka vlasnica kaže "E to je to!".

Ana Bacinger

photos: Modni atelje Mura Pehnec Facebook

Objavljeno: 04.07.2012. u 11:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p