TRENDOVI

Nose se devedesete, a sad je pravo vrijeme za najtraženije komade!

Hommage devedesetima urodio je još jednim sjajnom kolekcijom

Ako vam to nije već postalo jasno, moda devedesetih godina vratila se na velika vrata, a s njom i neki ključni komadi koji danas, više od dvadeset godina kasnije izgledaju jednako kul i stylish. Naime, nikada nije bilo jasnije da živimo u vremenu  „everything goes“ mantre koja je proizašla kao apsolutni pobjednik devedesetih zahvaljujući eklektičnom stilu koji je još uvijek naprosto nemoguće sažeti u svega nekoliko rečenica.

A nostalgičari će se složiti – devedesete godine razdoblje je kojeg se mnogi sjećaju kao jednog od najljepših i najluđih bilo da govorimo o modi, stilu, glazbi, umjetnosti... ili životu generalno. Jašući na valu osamdesetih, devedesete su bile onaj posljednji krik svega originalno stoga ne čude današnji trendovi radi kojih, već nekoliko godina, svjedočimo velikom revivalu nekih od ponajboljih komada tih godina. Ulicama su odzvanjali poznati zvukovi dance glazbe, nosili su se kožni minjaci i crop topovi, co-ord odijela u svim bojama, stilleto visoka peta i baš svi su furali neki svoj film. Ipak, statusni simboli, osim uobičajenih modnih dodataka poput torbica, bile su, ni manje ni više no tenisice. Boom koji se dogodio devedesetih godina ostavio je trajni trag u modnoj industriji, a danas, više no ikad prije, tenisice su se nametnule kao najpoželjniji komad baš svakog ormara.


Svi kul klinci nosili su bar jedan it model iz kojeg se nisu skidali, a danas to isto radi i nova generacija. Na vintage traperice visokog struka i bijeli T-shirt ili pak na odijelo i haljinu, u dnevnim, ali i večernjim varijantama, žene i muškarci ne odriču se ultimativno kul tenisica, posebice onih koje su već ispočetka postigle kultni status. Svega šačica modela postala je prepoznatljivim simbolom devedesetih godina, a nekoliko takvih ovih su dana doživjele vlastiti revival. Naime, davne 1993. godine, iz kreativnog pera talentiranog dizajnera tenisica Christiana Tessere  proizašao je jedan kultni klasik - Reebok Aztrek OG model. Na vrhuncu stvaralaštva, Tessere je odlučio pomaknuti granice sportskog dizajna i predstavio Aztrek OG model upečatljivog masivnog potplata i pročišćene siluete. Od prvog trena kad su se pojavile na tržištu, postalo je jasno da je u pitanju hit model koji će obožavati baš svi i godinama kasnije. Zašto? Bezvremenski i inovativni dizajn spojio je retro estetiku i stvoren je model koji je funkcionalan, ali i vizualno neodoljiv. Aztrek je stvoren uz pomoć Hexalite tehnologije, upečatljivog dizajna vibrantnih boja i linija koje su postale prepoznatljivim lajt motivom cijelog brenda. Prema Tesseru, ideja iza modela bila pomaknuti granice standardne sportske odjeće i otići korak dalje i uspio je. Tako najnoviji Aztrek OG model koji je osvježen za novu sezonu, objedinjuje retro duh 90-ih i autentičnu izvedbu, a obožavat će ga svi oni koji njeguju jedinstveni, njima svojstven stil.


Nosi se retro, nose se devedesete i nosi se vintage, ali sve to kroz prizmu moderne i ultra kul vibre osobnog stila. Pa tako danas, baš kao nekad, tenisice nosimo u svakakvim kombinacijama, na posao ili u izlazak, kombiniramo ih po vlastitom guštu jer su upravo tenisice jedinistveni komad koji podilazi različitim modnim izričajima. Ugly shoes odnosno trend ružnih tenisica bio je glavni hit ljeta, baš poput minimalističkih sock tenisica te ovakvih, kultnih modela čiji je dizajn itekako prepoznatljiv. Reebok Aztrek OG postao je jedan od najpopularnijih modela devedesetih, a njegova prevlast postoji još i danas. Tako se američki reper Lil Yachty pridružio Anais Gallagher, DJ-u Oneman i Portiji Ferrari koji su ranije sudjelovali u kampanji “Take a Different Path” usvojivši odvažan stav devedesetih godina kojega su redefinirali kroz svoj osoban i upečatljiv stil. Ovi kultni pioniri iz devedesetih godina prošlog stoljeća, u kampanji su ostavili trag svog osobni stilski pečat, izazivajući nove generacije individualaca da prkose očekivanjima te da sami definiraju svoj stil.


Reebok Classic Aztrek OG modeli ekskluzivno su dostupni u Not Ordinary Sneaker Storeu/ NOSS-u u Zagrebu, Tkalčićeva 4, po cijeni od 749,00 kn.

Foto: PR, Instagram
Objavljeno: 09.11.2018. u 10:08

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p