MODNI DODACI

Nova kolekcija Freywille nakita ostavlja bez daha

Upoznajte tri čarobna seta - Giverny, Honfleur i Orangerie

Zagrepčani i svi oni koji se nađu u prolazu, u Preradovićevoj 2 u Freywille trgovini mogu među prvima u svijetu razgledati dizajn koji ostavlja bez daha. Prepuna raskošnih i kolorističnih motiva, kolekcija Hommage a Claude Monet vodi vas na posebno čulno putovanje koje evocira nadu i pozitivan pogled na život.Radi se o tri čarobna seta - Giverny, Honfleur i Orangerie, koji oživljavaju najvažnije stvaralačke trenutke Claude Moneta, najdosljednijeg francuskog slikara impresionizma.

Dizajn seta Giverny nastaje iz nadahnuća cvjetnom oazom, slikarovim vrtom prosperiteta, mogućnosti i boja, gdje je odmarao svoj um i opetovano crpio inspiraciju za vrhunska remek djela. Prelijepi motivi pokazuju ljubav FREYWILLE umjetnika prema detaljima: živopisna i jarka cvjetna cjelina odražava tipične “impresionističke” poteze kistom, a elegantan ples zraka svjetlosti na vlatima trave i apstraktnim cvjetovima ostavlja prostor mašti i individualnoj interpretaciji dizajna.Set Honfleur posvećen je istoimenoj luci u Normandiji koju mnogi smatraju rodnim mjestom impresionizma. Dizajn ovog FREYWILLE seta dosljedno interpretira Monetovu strast kojom je slikao krizanteme – kao opulentna polja crvenih, narančastih i ružičastih cvjetova kojima upravo udahnjuje život energičnim potezima kista po platnu. Zlatnim konturama koje nježno u stilu kaligrafije uokviruju svaku laticu krizanteme, FREYWILLE umjetnici otkrivaju Monetov entuzijazam prema japanskoj estetici i kulturi gdje je često pronalazio inspiraciju.


Setom Orangerie FREYWILLE uspijeva dočarati uranjanje u Monetove lopoče, u beskonačnu sliku bez granica, koja okružuje promatrača i nastavlja se na sve strane, a predstavlja slikarovu želju da “uhvati” stanje duševnog mira i potpune opuštenosti koje je osjećao boraveći u svom vrtu. Dizajn ovog seta oduzima dah stotinama vibrirajućih nijansi boja i beskrajnim nizom tonova koji prikazuju svjetlucanje lopoča na površini vode tijekom zalaska sunca predstavljajući tako savršenu alegoriju za idilu.

photo: Freywille
 
Objavljeno: 14.07.2014. u 19:00
Tagovi: nakit, freywille

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p