TRENDOVI

Nova kolekcija za proljeće i ljeto omiljene domaće dizajnerice osvojit će vas na prvi pogled!

Marija Kulušić predstavila je kolekciju zbog koje jedva čekamo visoke temperature!

U ovim pomalo nestvarnim mjesecima koje smo proživjeli te se usput adaptirali kako smo najbolje znali, jedna od omiljenijih domaćih dizajnerica, Marija Kulušić odabrala je u svojoj novoj kolekciji za proljeće/ljeto 2022 koristiti vrlo jednostavne tkanine, s ciljem da ih uzdigne na drugi nivo samim načinom na koji su korištene!

Većina korištenih je tkanina hrvatske proizvodnje, a u kolekciji ima i deadstock tkanina ili onih starijih, poput lana nastalog prije 70-ak godina, također na području Hrvatske. Tako je klasični 'kabaničar' poslužio za elegantniju verziju kabanice ili kaputa. Fini pamuk koji se inače koristi za stolni program korišten je za izradu haljina, topova i balonera koji su bojadisani u kupelji s hrđom. Detalji bojadisani hrđom pojavljuju se na sakou koji uz nabrani top vezan straga polazi od renesansnog kostima, a poslužiti se renesansom kao polazištem asocira na duhovni i intelektualni preporod te novi pogled na život jer dizajnerica smatra da iz pandemije nećemo izaći kao iste osobe.Po prvi puta se u kolekciji pojavljuje ručno rađeno pletivo (top s resama) od mekanog šenila žute boje. Od ostataka kože iz prijašnjih kolekcija izrađen je kožni kaput i suknja.
Zapravo su sami ostatci kože diktirali oblik pa su stoga nakon velike količine izrezanih kockica spontano sastavljani. Upravo je ta neopterećenost bila glavna vodilja i kod izrade torbe koju čini niz od tri kugle, svaki krug je jedan pretinac ispunjen punilom od recikliranih plastičnih boca, a torbe se mogu nositi i oko ruke. Po prvi puta za kolekciju je ručno izrađen šešir blago višeg 'oglavlja'. Lookbook je snimljen u raznim prostorijama u vili Kumrovec, a fotografirao je Denis Butorac. Za šminku i kosu se pobrinula Petra Sever, dok se Maria Burić iz Colors Model Management-a pronašla u ulozi modela.

Više fotografija i informacija o samoj kolekciji dostupno je na službenoj web stranici brenda!

Foto: Denis Butorac
Objavljeno: 25.10.2021. u 10:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p