MODNI DODACI

Novi predmet žudnje iz kuće Dior

Torba 'Diorbar' zapela je za oko mnogim damama
-->

Kao potpuno novi koncept ženske torbe, modna kuća Dior prošlog je proljeća lansirala 'Dior Bar' model i nakon puštanja svoje nove uspješnice niz pistu, čekala reakcije bogatih dama.

Debitantski model u svojim su rukama ponijele glumica Chloe Moretz i blogerica Chiara Ferragni, a kako bi ovoj torbi dao na popularnosti, Dior ju je ipak odlučio modificirati i prikazati njen ozbiljniji dizajn u svojoj jesenskoj kolekciji.

Druga verzija torbe došla je u mnogo konkretnijem izdanju, sa širim stranicama i mnogo luksuznijim materijalima od kojih je napravljena. Njen mladenački štih ove je sezone zamijenjen krutijim imidžem, koji će savršeno koalirati s garderobom dobrostojećih, elegantnih dama.

Inspiraciju za ovu torbu, Diorov odjel za dizajn asesoara pronašao je u kultnoj kreaciji 'Bar Suit', koju je 1947. ekskluzivno predstavio Christian Dior i u trenutku izazvao pravu revoluciju u modnome svijetu.

Radilo se o sada već legendarnoj kombinaciji arhitekturalne jakne, koja je vizualno sužavala struk i naglašavala bokove, i pune, plisirane suknje od vune. Ova dekadentna ženska uniforma izazvala je pravi skandal u ratom osiromašenoj Europi, ali je također postala instantni hit.

Njene brojne interpretacije pojavljivale su se na sceni sve do danas, a poznatom siluetom odlučio se poigrati i Raf Simmons, uz čija odijela odlično pristaju Dior Bar torbe, pune senzualnosti i rafinirane elegancije.

Tradicionalna silueta miješa se s vrhunskim, suvremenim rukotvorstvom, a ova dobitna kombinacija urodila je još jednom hit torbom, koja će u budućnosti biti novi predmet žudnje brojnih dama.

 

H.B.

Photo: Dior

 

-->--> -->
Objavljeno: 14.10.2013. u 18:30
Tagovi: torba, Dior, Diorbar

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p