MODNI DODACI

Omiljeni dizajner Sarah Jessice Parker predstavio novu kolekciju cipela

Nicholas Kirkwood proljeće/ljeto 2012.

Ako ste se zapitali tko je kao trend za iduće proljeće nametnuo cipele izrađene od plastike i pleksiglasa, jedan od odgovora definitivno bi glasio Nicholas Kirkwood. Poznati britanski dizajner cipela u kolovozu je krenuo na Bali kako bi pronašao nadahnuće za dizajnerske suradnje, kao i svoju vlastitu kolekciju, a s putovanja se vratio inspiriran cvijećem i jarkim bojama karakterističnim za trope.


„Ovo je bio moj prvi odmor otkad sam pokrenuo posao prije sedam godina", objasnio je Kirkwood. „S odmora sam se vratio sa željom da napravim nešto šarenije i nježnije no prije". Kolekcija koja je potom proizašla puna je dominantne azurno plave, koraljno crvene i boje limete, a kao snažan element proljetne linije istaknule su se pete od pleksiglasa, floralni print te cvjetne aplikacije.

Kolekcija Nicholasa Kirkwooda za proljeće 2012. uključuje i suradnje s dizajnerima, predstavljene na pistama, od kojih valja izdvojiti Petera Pilotta, Roksandu Ilincic i Erdem. Ove kolaboracije godinu za godinom pokazuju se kao vrlo uspješne, a potencijal je prepoznao i poznati website Moda Operandi, na kojem su svi Kirkwoodovi proljetni modeli već dostupni za naručiti.


H.B.
Photo: Fashionologie

Objavljeno: 13.10.2011. u 19:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p