TRENDOVI

Ova stylish torbica iz H&M-a 'duplić' je kultnog Gucci Jackie modela

Elegantni model čija popularnost ne blijedi

Dizajnerske "it" torbe dolaze i odlaze te je malo modela koje možemo nazvati istinskim klasicima poput Gucci Jackie. Ova je torba osmišljena 1950-ih i izvorno je nazvana "Fifties Constance", no nakon što je s njom prošetala ikona stila Jackie Kennedy prozvana je imenom bivše američke prve dame. Od tada je ova torba jedna od Guccijevih najprepoznatljivijih komada, te je proživjela brojna izdanja i reinterpretacije.

Kultni model na pistu je vratio Tom Ford 1999. i Frida Giannini 2009., a Kate Moss je u kampanji 2014. oživjela trenutak u kojem je Jackie Kennedy nosila ovu torbicu kao "štit" od paparazza. Svoju viziju Jackie 1961 torbe Alessandro Michele je predstavio 2020. godine, a imali smo je prilike vidjeti i u debitantskoj kolekciji Guccijevog novog kreativnog direktora Sabata de Sarna prošlog petka na milanskom Tjednu mode.

Na valu popularnosti "old money" estetike "duplići" Jackie modela preplavili su ponudu high street trgovina, a našu je pozornost privukla torbica iz nove H&M-ove kolekcije. Sa sigurnošću možemo reći kako će klasičan, šik izgled ove torbe još dugo biti poželjan, a ako je vaš budžet ograničen H&M-ova bi alternativa mogla biti rješenje koje tražite.

H&M (30,99 €)

Foto: Instagram, H&M
Objavljeno: 26.09.2023. u 09:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p