TRENDOVI

Ove sezone vraća se trend o kojem svatko ima mišljenje - tenisice na petu! Hoćete li ih kupiti?

Trend o kojem se ne prestaje pričati!

Vjerujemo da znate kako se trendovi iz sezone u sezonu mijenjaju ili bolje rečeno, vraćaju. Tako tek što smo zaboravili na tenisice na petu, modni insajderi predviđaju da se ovi modeli uskoro vraćaju na velika vrata što znači da je pitanje trenutka kada ćemo ih ponovno viđati na policama trgovina. Naime, tenisice na petu nerijetko podijele brojna mišljenja pa dok ih neki obožavaju, drugi smatraju da je riječ o jednom od najgorih trendova, no činjenice pokazuju da su tenisice na petu unatoč svemu, pronašle svoje mjesto u garderobama trendsetterica.

Sigurno se sjećate Beyoncéinog spota ‘Love On Top’ u kojem su pažnju ukrale Isabel Marant tenisice. Riječ je o Bekett modelu koji je vrlo brzo postao jedan od najtraženijih u 2011. godini, a pojavile su se i mnoge pristupačnije verzije. Ovaj model doista je bilo nemoguće ne zapaziti, a njegov zanimljiv i drugačiji dizajn, nešto je o čemu se i danas priča.

Osim Isabel Marant, dizajneri poput Marc Jacobsa, ali i poznatih sportskih brendova kao što su Nike i adidas, predstavili su svoje varijante tenisica na petu. Primjerice, Nikeov Dunke model ili adidasov kultni Stan Smith koji je ‘dobio’ platformu, samo su neki od modela koji su parirali Bekett modelu. Ipak, unatoč popularnosti, tenisice na petu često su prozivane iznimno neatraktivnima i bespotrebnima jer poanta tenisica kao modela krije se u udobnosti i funkcionalnosti pa je tako ovaj trend relativno brzo i ‘izašao’ iz mode. No, kako to obično biva, u modi se sve barem jednom ponovno vrati, a čini se da će se to ove sezone dogoditi spomenutim modelima.

Naime, Isabel Marant ima osvježenu varijantu popularnog Bekett modela pa je od prošlog ljeta Balskee u fokusu i koliko vidimo, možemo očekivati još inačica i u ponudi ostalih high street i high end brendova. Stoga, naše pitanje glasi, hoćete li upotpuniti kolekciju novim modelima tenisica na petu?

Isabel Marant Balskee

Foto: Instagram, Youtube, MyTheresa
Objavljeno: 05.01.2022. u 15:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p