TRENDOVI

Ovog proljeća nose se bejzbolske kape

Modni dodatak koji se nosi uz sportske komplete, ali i večernje haljine
Već prošle sezone šilterice su započele svoju dominaciju na modnoj sceni, a nošene valovima njihove popularnosti, modernizirane bejzbolske kape na svojim su pistama nizala svjetski poznata dizajnerska imena. U svoje delikatne kolekcije uvrstili su sportske elemente i dobili suvremenu interpretaciju ženstvenosti, koja je mnogo opuštenija, samopouzdanija i sa sobom nosi krajnji edgy efekt.

Iako se do prije nekoliko sezona kombinaciju bejzbolske kape i šljokičaste haljine smatralo ekscentričnom pojavom, takvi modni eksperimenti danas su postali uobičajeni i naposljetku široko prihvaćeni.

Baš kao što se tenisice na petu kombiniraju s elegantnim suknjama i haljinama, tako su i bejzbolske kape postale modni dodatak koji će se u proljetnoj sezoni kombinirati uz sve; večernje haljine, kožne komplete i fluidne siluete.

Modne su kuće ovaj inače tipično muški asesoar modernizirale i prilagodile ih trendsetericama diljem svijeta. Alexander Wang je tako svoju ready-to-wear liniju, koja je inspiraciju nesumnjivo pronašla u američkoj sportskoj odjeći, nadopunio minimalističkim, no vrlo efektnim lakiranim crnim šiltericama, uz koje vam nije potreban više niti jedan suvišan detalj.

Opuštenu, urbanu i sportsku kolekciju na DKNY reviji također su pratile bejzbolske kape, a sličan styling s kratko rezanim topovima, pencil suknjama i šiltericama pokazali su dizajneri Jeremy Scott i Carine Malrino; prvi u prilično ekscentričnom duhu, s mnogo krokodilske i zmijske kože, a potonja u nježnom i romantičnom stilu.


H.B.

Objavljeno: 14.02.2013. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p