TRENDOVI

Postoji li seksepilniji komad od pencil suknje?

Donosimo pregled najljepših modela sezone

Vjerovali ili ne, priča o suknji „olovka" kroja ili popularnije rečeno pencil kroja, počinje još davne 1908. godine, kada su braća Wright pozvali svoju prvu žensku putnicu na let avionom. Kako bi spriječili potencijalnu nesreću koju je raskošna haljina gospođe Berg mogla izazvati zaplitanjem u propeler, uzeli su debeli konop i zavezali haljinu oko njezinih gležnjeva. Taj modni eksperiment iznjedrio je tzv. hobble suknju koja je u rekordnom roku zavela Pariz i New York. Ovaj tip suknje od žena je zahtijevao sitne i graciozne korake te iako je bila užasno nepraktična za bilo što drugo osim za lagane i kratke šetnjice, žene su pohitale u ekskluzivne butike tražeći svoj „hobble" model.

Prva pencil suknja kakvu poznajemo danas, izašla je iz ateljea velikog Christiana Diora davne 1940. godine. Modni velikan je, na radost žena, redizajnirao „hobble" model i pretvorio ga u sofisticiran i seksepilan komad odjeće u kojem ženski bokovi izgledaju zanosno, ali ne vulgarno. Tijekom godina pencil suknja je iščezla i ustupila mjesto minicama i svim mogućim drugim krojevima i varijacijama, da bi se  konačno vratila u svom sjaju.

Danas je iznimno teško odlučiti se samo za jedan model. Suknje su izrađene od modernih tkanina, ukrašene nevjerojatnim digitalnim printevima radi kojih izgledaju kao mala pokretna umjetnička djela, kroj je doživio određene preinake te više ne govorimo o isključivo klasičnom ravnom modelu do koljena.

                                                    Burberry

Svaka svjetska modna kuća ove je sezone predstavila pokoji pencil model. Burberry se poigrao sa S/M tematikom te su lansirali fantastične kožne suknje visokog sjaja koje su idealne za mlađu populaciju. Peter Pilottoje ostao vjeran  digitalnom printu, baš kao i Mary Katrantzou, Erdem sugerira cvjetne motive u svom prepoznatljivom stilu, a kuća Valentino nudi odvažan model od crvenog PVC-a.

U galeriji pogledajte dizajnerske modele pencil suknji koje se trenutno nude na tržištu.

 

Ana Pavić

 

Objavljeno: 12.07.2013. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p