SVJETSKA MODA

Poznata Chanelova Métiers d’art revija kao spoj afričke kulture s modernim dizajnom! 

Zanimljiva lokacija i vizija kao oda afričkoj kulturi! 

Održana je još jedna Chanel Métiers d’art Show revija pod kreativnim vodstvom Virginie Viard, a prikazana kolekcija zanimljiv je spoj Chanelovog modnog koda i afričke kulture. Ako se pitate odakle ta poveznica, revija je održana u Senegalu, odnosno u bivšoj Palači pravde, a ovo je ujedno i prvi put da jedan europski brend predstavlja kolekciju na spomenutoj lokaciji.

Za početak, sama scenografija revije je vrlo topla i ugodna, spaja moderni look s afričkim naslijeđem te čini zanimljivu simbiozu različitih estetika. Slično ozračje proizlazi i iz kolekcije koja obiluje raznovrsnim odjevnim predmetima, a koji su istovremeno casual, elegantni i specifični. Iako Viard nije suviše eksperimentirala i zadržala se u okvirima provjerenih krojačkih formi, kolekcija sažima zanimljive uzorke i detalje, igru materijala i slojeva, a poseban naglasak je i na istraživanju afričke kulture kroz implementaciju starih tekstilnih vještina krojenja, odnosno dizajniranja odjeće.

Ova kolekcija zapravo je idealna metafora ideje o povezivanju, kako kultura, tako i ljudi, a vratimo li fokus na odjevne predmete, tkanje i fluidnost materijala savršeno su dočarali cjelokupnu ideju. U kolekciji nailazimo na elemente afričke kulture u vidu motiva kao što je primjerice lav, ali i zanimljivi oblici određenih komada aludiraju na supkulturalne tradicije. Ovogodišnja Métiers d’art revija je svojevrsno istraživanje identiteta i kulturoloških razlika koje se uz vještu primjenu znanja i kreativnosti mogu uklopiti u zajedničku modnu priču koja kao što smo spomenuli – povezuje. Na prvi pogled jednostavna i nepretenciozna, pomalo u duhu sedamdesetih, Métiers d’art revija zapravo je poprilično kompleksa, zanimljiva i drugačija! 

Na reviju je bilo pozvano čak 800 gostiju među kojima su se pronašla uvažena senegalska imena poput prve dane, ministrica i sl., a cjelokupni event uključio je i razgledavanje povijesnih lokacija, umjetničkih galerija i sl.

U nastavku pogledajte video revije, a sve lookove potražite na sljedećem linku

Foto: Chanel, Youtube
Objavljeno: 09.12.2022. u 12:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p