MODNI DODACI

Poznate dame obožavaju Celine torbe

Samo jedno ime zajedničko je Oliviji Palermo, Dakoti Fanning, Alessandri Ambrosio i Lani Del Rey

Ono što je započelo kao mala prodavaonica luksuznih dječjih cipela 1945., do danas se pretvorilo u respektabilan dizajnerski brand Celine, čiju žensku odjevnu liniju i torbice štuju milijuni žena diljem svijeta. Supružnici Celine i Richard Vipiana s proizvodnjom luksuzne kožne galanterije započeli su krajem 50-ih, a upravo su njihove torbice najbolji pokazatelj suvremenih trendova koji iznimno poštuju dugogodišnju i bogatu tradiciju ove francuske modne kuće. Do danas je modna kuća Celine promijenila niz kreativnih direktora, no uspjeh je ostao svojevrsna konstanta, koja i danas bogate nasljednice i poznate osobe dovodi u njihove butike rasprostranjene po cijelome svijetu.

Ipak, posljednjih se godina najviše pamti nekoliko modela Celine torbica, čijoj su popularizaciju pridonijeli celebrityji koji ih nose svuda sa sobom. Ulice svjetskih metropola i brojne tjedne mode prvotno su u snažnoj mjeri obilježile Celine torbice u dva tona, a njihovu popularnost ubrzo su naslijedili modeli koji se nose čak i danas, zbog čega neki od njih pretendiraju na listu kultnih torbi. Prva je definitivno Celine Luggage Tote, koja dolazi u cijelom nizu veličina i oblika, a druga je sestrinska varijanta Celine Phantom Luggage Tote, sasvim očekivano trenutno najeksponiranija.

It torba novijeg doba je Celine Trapeze, koju smo posljednjih mjeseci viđali posvuda, dok male, elegantnije varijante čine Celine Box torbice, čije jednostavne i pročišćene linije vrhunske izrade obožavaju urednice poput Anne Dello Russo i Viviane Volpicelle. Mirandu Kerr često možemo vidjeti s torbom Celine Zipper Cabas, koja opuštenom formom savršeno odgovara svim njenim dnevnim obavezama, a zvjezdanom popisu Celine obožavatelja priključile su se i Dakota Fanning, Carey Mulligan, Lana Del Rey, Nicole Richie, Dasha Zhukova, Nicky Hilton, Bar Refaeli, Alessandra Ambrosio i Rosie Huntington-Whiteley, čije omiljene primjerke možete vidjeti u našoj galeriji.


H.B.
Photo: Purseforum

Objavljeno: 26.03.2012. u 12:41
Tagovi: torba, Celine

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p