MODNI DODACI

Prada naočale kao statusni simbol aktualne sezone

Pogledajte novu kolekciju sunčanih i dioptrijskih modela

Kroz svoju bogatu povijest, Prada je postala sinonimom stila koji često nagovještava i diktira nadolazeće estetske trendove. Njezin inovativan duh i radoznalost u kombinaciji sa snažnom tradicijom majstorskog rada primjetan je u svakom segmentu, od procesa oblikovanja i izrade proizvoda sve do mjesta prodaje.

Pradina ženska kolekcija za jesen i zimu 2013. nadahnuta je kontroverznom ženstvenom osobnošću, kod koje su izljevi ženstvenosti ukroćeni introvertiranim stavom. Podsjećajući na retro stil iz 40-ih, nova kolekcija donosi sofisticirane modele kod kojih se široki i uglati prednji dijelovi okvira kombiniraju s tankim metalnim ručkicama te sinusoidnim i esencijalnim linijama u suigri s odvažnim i geometrijskim volumenima. Paleta boja varira od tradicionalne crne, boje slonovače i kakao tonova do živopisnih reinterpretacija klasične kornjačevine.

 

Model SPR 09Q

Predstavljen tijekom modne revije ženske kolekcije za jesen i zimu 2013, ovaj sunčani model donosi sofisticiranu konstrukciju u kojoj se susreću elegancija i sirova senzualnost. Peterokutni oblik i debljina acetatnog prednjeg dijela skladno se dopunjuju tankim metalnim ručkicama.

Model SPR 12Q

Pilotskaverzija modela Cinéma koji je blago stanjen, ali i dalje prati sezonsku temu velikih acetatnih okvira s tankim metalnim ručkicama.

Model VPR 18Q

Mini-kolekcija Cinéma donosi i četvrtasti dioptrijski model. Tanjih linija i volumena, ovaj model i dalje zadržava svu sofisticiranost karakterističnu za ovosezonsku temu.

Model SPR 31P

Za čaroliju ovog sunčanog modela iz kolekcije Ornate zaslužni su ručno postavljeni svijetli i tamni kristali, kojipoput kapljica krase ženstveni široki prednji dio i zaigrane sinusoidne ručkice.

Model SPR 33P

Kod ovog četvrtastog modela iz kolekcije Ornate dekorativni je detalj smješten na ručkicama gdje se trodimenzionalni crni kristalići isprepliću s metalnim koncentričnim kružnicama rezultirajući kompozicijom kristalnih cvjetića koja ne bi bila moguća bez predanog ručnog majstorskog rada.

Model VPR 10Q

Kolekcija Ornate donosi i elegantni dioptrijski model. Njegove linije postaju mekše a cvjetni detalj manji, u skladu sa sinusoidnim profilom ručkica, donoseći tako graciozan, lagan i ženstven izgled.

Model SPR 02Q

Klasičan model elegantnih linija nadahnutih 1950-ima, ali s modernim pomakom. Četvrtasti acetatni prednji poigrava se sa suptilnom mačkastom siluetom, dok završna obrada i zakošene površine ručkica daju trodimenzionalni efekt starinskog duha.

Model SPR 06Q

Sinusoidne i simetrične linije karakteriziraju ovaj zaobljeni sunčani model nove Pradine kolekcije ženskih naočala. Vješto izvedene acetatne ručkice sa zakošenim površinama daju sofisticiran trodimenzionalan efekt.

Model SPR 07Q

Klasični model Pantos reinterpretiran je mačkastom verzijom koju krasi spoj glatkih linija i odvažnih kreativnih acetatnih detalja.

Model VPR 12Q

Ova minimalistička dioptrijska verzija posebne kolekcije Prada Poeme izostavlja cvjetne ukrase na ručkicama kako bi stavila veći naglasak na debljinu okvira ostajući tako u skladu s temom posebne kolekcije.

Model SPR 08Q

Prada ovom kombinacijom sinusoidno oblikovanih metalnih okulara i poluotvorenim okvirom izrađenog od istog acetata kao ručkice donosi još jedno novo viđenje klasičnog modela Pantos.

-->

Model VPR 14Q

Ovaj dioptrijski ženski model iz nove kolekcije Journal nadahnut je stilom iz 1950-ih pa njegov četvrtasti acetatni prednji dio donosi suptilnu mačkastu siluetu dok završna dorada i zakošene površine ručkica dopunjuju trodimenzionalni vintage-efekt.

 

photo: Prada

 

Objavljeno: 06.02.2014. u 18:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p