TRENDOVI

Predivan nakit koji nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Čarobna kolekcija nakita protkana najljepšim snovima!

Iz FREYWILLE umjetničkog ateljea stiže nam novi neodoljivi dizajn Dreams. Ovaj set nakita posvećen je ljudskim snovima i sanjarenju. Bogatim koloritom i raskošnim motivima poziva da na trenutak zastanemo, raširimo krila, te hrabro uronimo maštom u čarobnu zemlju naših snova, vizija i strasti.

Izvor inspiracije za novu kolekciju Dreams, FREYWILLE kreativni tim pronalazi u Klimtovom remek-djelu „Djevica“, a koje je izloženo u Nacionalnoj galeriji u Pragu. Oduševljava blistavim bojama i eteričnim prikazom usnulih žena prepuštenih svojim snovima. Slika je impresivnih dimenzija (190 x 200 cm), a nastala je 1913.godine. Zauzima posebno mjesto u Klimtovom opusu jer utjelovljuje ključni aspekt secesijskog pokreta: međuigru između mladosti, prolaznosti i smrtnosti, slavljenje ljepote i ženskog postojanja. „Djevica“ odiše snažnom čarolijom nevjerojatnih boja, tajanstvenih vrtloga i hipnotizirajućih oblika. Kao i sva Klimtova remek-djela, ona na poseban način zrcali uzvišen unutarnji svijet i ljepotu punu senzualnosti, te odražava jedinstvenu sposobnost ovog slikarskog genija- virtuozno sjedinjavanje osjećaja, simbolike i raskošne ornamentike.Kako bi kreirali umjetničku interpretaciju koja će rezonirati s Klimtovom upečatljivom ornamentikom i obiljem zadivljujućih boja, FREYWILLE kreativni tim je stvaralački proces seta Dreams započeo detaljnom analizom simbolike remek-djela „Djevica. U Klimtovom fascinantnom slikarstvu vitice i spirale sinkopiranog ritma djeluju poput njegovog osobnog umjetničkog potpisa. Klimt ih je koristio za kreiranje svijeta preplavljenog tajanstvenim vrtlozima koji mame promatrača prema dubinama podsvjesnog, pozivajući ga u labirint umjetnikova uma.

Narukvica Donna Dreams, narukvica Regina Dreams

Naušnice Cabochone Dreams, naušnice Carre Dreams

Opulentne spirale uočljive su i na slici „Djevica“. Klimt ih razvija u središnjem djelu kompozicije, te njima ukrašava prekrivač ispod kojeg suptilno izranjanju nježne ženske figure. Zato su FREYWILLE umjetnici odabrali spirale kao glavni motiv svojeg novog dizajna Dreams. Na delikatnoj površini pečenog emajla, na svakom komadu nakita one se uzdižu poput snova i ukrašene su 24kt zlatnim prahom. Okružene su nestašnim kružnim oblicima, raznobojnim otočićima želja i kreativnih ideja. FREYWILLE kolekcija Dreams priziva najljepše ljudske snove kroz intrigantnu ultramarin boju koja potiče na razmišljanje, tajnovitost kroz bogate nijanse kraljevske ljubičaste te ljubav i sreću opisane kroz razigrane nijanse crvenih i žutih tonova.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom online butiku na ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Privjesak Helena Dreams, privjesak mini Halfmoon Dreams

Sat Helena Dreams, prsten Miss Dreams

Foto: Jelena Balić
Kreativno vodstvo i styling: Petar Trbović
Kosa i makeup: Mirta Pejić
Model: Elena Dizdar
Objavljeno: 06.05.2021. u 13:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p