SVJETSKA MODA

Predstavljene su nove kolekcije poznatih dizajnera, a ovo su naši favoriti!

Što ćemo to nositi u periodu pred nama?

Iako su pred nama sve topliji dani i jedino o čemu razmišljamo je neodoljiva ljetna odjeća, vodeći svjetski dizajneri ovih dana predstavili su jesenske kolekcije. Budući da je situacija uzrokovana koronavirusom 'poremetila' svjetsku modnu scenu, ovog puta svjedočimo nešto drugačijem rasporedu, ali i načinu predstavljanja kolekcija pa potaknuti time, u nastavku donosimo kratak presjek onog što smo dosad vidjeli, a što nam je ponajviše zaokupilo pažnju!

Proenza Schouler

Jack McCollough and Lazaro Hernandez dizajnirali su kolekciju koja je svojevrsni odgovor trenutnoj situaciji, a koja potiče renesansu socijalizacije i druženja, neke od krucijalnih ljudskih karakteristika. Komadi koje smo mogli vidjeti pokazuju zanimljivo eksperimentiranje s mini krojevima, layering, kao i dinamično strukturiranje. Ton kolekcije je zagasit, odnosno prevladavaju (ne)boje, ali fluidnost je s lakoćom postignuta uz pomoć detalja, uzoraka i nježnih pastelnih tonova koji su sjajan lajtmotiv cijele kolekcije. S fokusom na pletiva, ova kolekcija je itekako nosiva i praktična, ali i nadasve posebna te dizajnerski prepoznatljiva.

Cijelu kolekciju pogledajte ovdje!

Gabriela Hearst

Unatoč tome što je Hearst preuzela mjesto kreativne direktorice modne kuće Chloé, dizajnerica je uspjela predstaviti i kolekciju unutar svog brenda koja je oduševila baš sve. Kolekciju je inspirirala sv. Hildegard od Bingena, žena vizionarka od koje je Hearst za potrebe kolekcije 'posudila' karakteristične duže krojeve i plašteve, no u potpuno novom monokromatskom izdanju. Ova naizgled konzervativna kolekcija zapravo krije predivne odjevne predmete koji komuniciraju odvažnost, ali i decentnu zaigranost koja je postignuta vještom upotrebom uzoraka i neutralnog kolorita. Oštra i istovremeno nježna kolekcija sjajan je prikaz karakterne poslovne žene koja voli udobnost, ali ne odustaje niti od odlučnih modnih silueta.

Cijelu kolekciju pogledajte ovdje!

 Alberta Ferretti

Kao što smo i očekivali, nova Ferretti kolekcija sažima sve ono što želimo vidjeti u ready-to-wear kolekciji. Djelić odvažnog tailoringa, ženstvenih krojeva i poigravanja materijalom te dojmljivih boja balansiraju spoj klasike i elegancije, minimalizma i statement potpisa koji zajedno vrlo dobro funkcioniraju pritom čineći ovu modnu viziju odličnom stilskom poslasticom. Ferretti ne zaboravlja na žensku siluetu i naglašava ju na senzualan i pročišćen način koji koketira s komforom, a iako u ovoj kolekciji nema eksperimentiranja, riječ je o još jednoj sjajno postavljenoj priči koju bismo vrlo rado vidjeli u vlastitoj garderobi.

Cijelu kolekciju pogledajte ovdje!

Erdem

Erdem je ovog puta inspiraciju potražio u baletu i na modnu pistu postavio pravu malu umjetničku bajku. Radi se o kolekciji koja utjelovljuje baletnu gracioznost s nešto dinamičnijim krojačkim konstrukcijama. Tako možemo vidjeti predivne plisirane suknje, ali i bogate haljine ukrašene cvjetnim detaljima. Volumen i igra asimetrije ovu kolekciju izdvajaju iz provjerenih okvira i čine sjajnim kreativnim platnom za sve one koji se ne libe odjećom pokazati svoju osobnost. Osim samih odjevnih predmeta, kao highlight cijele kolekcije nameće se dekonstruirana verzija baletnih papučica s platformom koje će sigurno biti jedan od onih detalja o kojima se priča.

Cijelu kolekciju pogledajte ovdje!

Burberry

Osim kolekcija za žene, za oko nam je zapela i muška kolekcija s potpisom kultnog Burberryja. Od ove velike modne kuće očekujemo samo najbolje, a prepoznatljiv modni kod i ovog se puta proteže u kolekciji, ali s naglaskom na nešto odvažnije krojeve. Prema tome Burberry muškarac se ne boji poigravanja sa suknjama ili oversized komadima, a voli i različite teksture koje su vrlo konceptualne. Naravno, u kolekciji se mogu pronaći i klasični bezvremenski komadi poput balonera ili odijela pa ne sumnjamo da će ova kolekcija zadovoljiti svačije modne apetite.

Cijelu kolekciju pogledajte ovdje!

Foto: Instagram
Objavljeno: 24.02.2021. u 15:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p