MODNI DODACI

Replay reciklirane torbe

Reciklirani billboardi u službi mode

Zaklada Claudio Buziol osnovana 2006. godine u znak sjećanja na osnivača Replaya - Claudia Buziola. U suradnji sa venecijanskim  muzejom Ca' Rezzonico je organizirao veliku Open Air izložbu.

Zaklada čiji je cilj omogućiti umjetnicima, bez obzira na njihovu dob, da se afirmiraju kroz  izložbe, evente, radionice i tribine, te na taj način pronađu svoje mjesto na umjetničkoj sceni raznih područja izražavanja: slikarstva, mode, dizajna, filma, glazbe, grafike, fotografije, interaktivne umjetnosti i plesa.

Za vrijeme trajanja rekonstrukcije fasade venecijanskog  muzeja Ca' Rezzonico pročelje zaklanja veliki billboard na kojem će se iz mjeseca u mjesec izmjenjivati djela mnogih umjetnika.

Replay je već otprije poznat kao brand kojemu je ekologija jedna od najbitnijih stavki u procesu proizvodnje odjeće pa je odlučio reciklirati svaki postavljeni billboard i od njega napraviti pravu must have  kolekciju torbi.

Po prvi puta dosad, torbe izrađene na ovaj način mogu se kupiti u Venecijanskom Replay storeu po simboličnoj cijeni od 20€. Torbe su izradili zatvorenici i volonteri udruge Rio Teràde Pensieri Cooperative, a tako je ova inicijativa osim ekološkog dobila i društveni značaj. Naziv prve ovakve kolekcije je Kolekcija privata #21 by Lucia Vernesi.

A.B.

Objavljeno: 20.12.2009. u 21:19
Tagovi: Replay, Torbe

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p