MODNI DODACI

Ruksak koji je zaslužio 'must have' status

Etnički motivi s potpisom Simone Camille osvojili brojne poznate dame

           

U slučaju da pratite stil Jessice Albe, moglo se dogoditi da ste na njoj zamijetili jedan poseban ruksak. Toliko poseban da je uz, primjerice, Kenzo pulover, Nike Air Max tenisice, Tibi midi suknju punog kroja i ostale poznate trendi primjerke, i on zaslužio status modnog 'must have' komada. Ovi originalni ruksaci fluktuirali su i po tjednima mode, na blogericama i na slavnim damama. Za spomenuti model koji se izdvojio u moru onih luksuznih, ali i manje luksuznih brandova ruksaka, zaslužna je stilistica Simone Camille.

Kroz svoju karijeru stilistice njegovala je ljubav prema antiknim materijalima tako što je sakupljala komade s ovim atributom. Tijekom godina njena kolekcija je rasla i mogli ste u njoj pronaći tekstile koji datiraju još iz 19. stoljeća i to iz Indije, Maroka, Egipta, Pakistana, Perua... Jedna od Simoninih klijentica bila je i Nicole Richie, koja je djelomično i zaslužna za skok stilistice u dizajnerske vode. Nakon što je Nicole viđena s jednom torbom koju je Simone izradila samo za nju, kombinirajući neke od materijala iz svoje bogate riznice, stilistica je doživjela pravu navalu ponuda, te je odlučila nastaviti s izradom.

Ruksaci koji su trenutno u centru pozornosti dolaze u raznim verzijama - kožni, leopard i pepita uzorka, s resicama, načinjeni od klokanove dlake, a svima je zajednički dodatak antiknih tribal novčića. U svim modelima torbi očita je Simonina fascinacija etničkim motivima, što njezine modele čini jedinstvenim i cool dodatkom za moderne boemke.

 

Matea Martek

photos: simone camille, peace love shea, always judging

 

Objavljeno: 12.01.2014. u 20:12
Tagovi: it komadi, ruksak

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p