MODNI DODACI

Sandale od kojih se Anna Wintour ne odvaja 20 godina

Omiljene manolice najmoćnije urednice svijeta

Za Annu Wintour komotno bismo mogli reći da je jedna od rijetkih žena koje su dosljedne svom imidžu i pritom nikada ne pristaju na kompromise. Prelistate li galerije njenih fotografija unatrag par godina, primijetit ćete kako postoji nekoliko zaštitnih znakova u pojavi najmoćnije urednice svijeta, a to su redovito stroga bob frizura, skupocjene statement ogrlice, neizostavne sunčane naočale i, naravno, njene omiljene manolice.

U dizajn Manola Blahnika, Wintour se zaljubila prije gotovo dva desetljeća, kada je iz njegove ponude izabrala svoj prvi model Callasli, inspiriran opernom divom Mariom Callas. Manolo je za nju modificirao omiljenu sandalu i remenčić oko gležnja zamijenio onim oko pete, a od tada se moćna urednica ne odvaja od svog omiljenog modela.

1999. godine od slavnog je postolara 'zgrabila' i model Botti i do danas ima praksu naručivanja po jednog para od spomenuta dva modela na godišnjoj bazi. Zanimljivo je kako je Manolo samo za Wintour izradio i kalup cipele, a osim toga dizajner veliku pozornost posvećuje boji sandala, koja uvijek mora odgovarati njenom tonu kože. Birajući klasičnu siluetu ovih sandala, Anna Wintour dokazuje kako za prepoznatljiv stil nije važno robovati trendovima, već pronaći ono što vam najviše odgovara i držati se provjerene formule!

H.B.
Photo: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 18.09.2013. u 16:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p