MODNI DODACI

Sandale po božanskoj mjeri

Ancient Greek Sandals
Karla 
 
Tradicija proizvodnje ovih ručno rađenih sandala seže u daleku 1940. godinu kada su tri brata obitelji Pagonis na otoku Naxos ručno pravila sandale koristeći se tradicionalnom tehnikom koja je postojala stoljećima, a od sada sandale možete pronaći u trgovinama Karla.

Tjekom procesa obiteljski posao se nastavlja u Ateni. Prije 3 godine kreativna dirketorica Christina Martini, školovana u Londonu i sa bogatim iskustvom rada sa Balenciagom, i Nicholas Kirkwoodom, zbog ljubavi prema grčkoj mitologiji i skulpturi oživjela je brend koji danas surađuje sa renomiranim brendovima kao sto je CARVEN.
 
Svaki model sandale ujedno je i naziv nekog lika iz Grčke mitologije: IKAR je mitski letac kojem su se otopila krila jer su bila napravljena od voska jer je letio preblizu sunca iako je bio upozoren da ne leti. ALETHEA je bila božica ISTINE i žena boga podzemnog svijeta, HADa. NEPHELE je bila ljepotica, nimfa oblaka, spasila je svoju djecu od smrti poslavši letećeg ovna sa zlatnim runom da ih spasi (zato model ima krila). SOFIA je bila božica mudrosti, a CHRYSSO nimfa i ljubavnica boga rata ARESA. Gumeni modeli RUBBER IKARIA imaju humanitarni karakter jer je tvornica Ancient Greek donirala 5% prihoda od prodaje staračkom domu na otoku Kefalonija u Grčkoj.
  
Foto: PR
 
Modele s cijenama pogledajte u galeriji:
 
Objavljeno: 27.05.2015. u 13:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p