SVJETSKA MODA

Schiaparelli, Off-White i Chloé pokazali su različite, ali jednako zanimljive kolekcije!

Četvrti dan pariškog Tjedna mode u znaku velikih modnih imena!

Pariški Tjedan mode u punom je jeku, a to znači da iz dana u dan svjedočimo sjajnim kolekcijama. Tako je jučerašnji dan protekao u znaku nekih od najvećih modnih imena koji su pokazali svoju viziju proljetno/ljetne estetike, a mi smo u nastavku izdvojili tri kolekcije koje su jako različite, no vuku zajedničku nit autentičnosti!

Daniel Roseberry, kreativni direktor modne kuće Schiaparelli, još jednom je apsolutno oduševio. Schiaparelli je sinonim za nadrealizam, odjevne predmete koji koketiraju s vizurama umjetničkih djela, a Roseberry to jako dobro razumije jer svaka nova kolekcija još je bolja od one prethodne. Iako je riječ o ready to wear komadima, oni zapravo koketiraju s coutureom što je sasvim očekivano jer od Schiaparellija na drugo nismo niti naviknuti. Odvažna i provokativna, kolekcijom dominiraju bogati materijali i detalji koji naglašavaju njezinu kompleksnost. Isto tako, linija ženskog tijela u potpunosti je naglašena, pa čak i kod oversized komada uz pomoć senzualnih proreza koji Schiaparelli ženu čine fluidnom i neustrašivom. Schiaparelli u svojoj biti fokusira pomicanje modnih granica, ali i granica vlastite individualnosti, stoga je svaka kolekcija ovog brenda injekcija samopouzdanja poštovanjem izvornog dizajnerskog koda brenda pod okriljem svježe vizije Daniel Roseberryja.

Nešto posve drugačije pokazala nam je modna kuća Chloé. Naime, Chloé žena je jednostavna, ali voli zabljesnuti u neočekivanom modnom smjeru koji je čini odvažnom i hrabrom. Gabriela Hearst upravo je fuzijom različitih komada, ali i stilova, pokazala dinamičnu kolekciju koja je apsolutno nosiva te koja će zasigurno naići na oduševljenje kupaca. Također, poslala je poruku koja se tiče održivosti i nešto odgovornijih životnih odabira s obzirom na gorući problem onečišćenja okoliša što je popraćeno održivim materijalima koji su korišteni prilikom izrade kolekcije. Što se tiče samih dizajnerskih rješenja, isprepliću se nježni krojevi s onim konkretnim u smislu nešto provokativnijih konstrukcija. Materijali žongliraju između lanenih paleta pa sve do kožnih, a kombinacija pomalo beach estetike prvog dijela kolekcije s industrijskom estetikom durgog dijela, postigla je sjajan dinamičan stilski balans.

Ibrahim Kamara predstavio je svoju prvu kolekciju za Off-White. Nikad prežaljeni Virgil Abloh napravio je pravo čudo u modnom svijetu te ostavio značajan trag, stoga je uskočiti u njegove cipele zadatak koji nije nimalo lak. Kamara je ovom kolekcijom, koja je ujedno i prva koju sam Abloh nije ‘dirigirao’, istu posvetio njihovim zajedničkim korijenima, ali i ostavštini ovog velikog dizajnera. Kolekcija koju je Abloh započeo, završena je u njegovom stilu. Tako smo imali priliku vidjeti sinergiju street estetike s visokom modom, a odjevni predmeti poput kožnih haljina i suknji, zanimljivih topova koji koketiraju s dekonstrukcijom i statement detalja, potvrdili su nam da je brend u dobrim rukama. Isto tako, nije izostao niti element tailoringa koji Off-White ženu čini senzualnom, ali i urbanom te spremnom na modni eksperiment. Sve u svemu, zamijeniti Abloha nije lako, a iako je ova kolekcija ispunila očekivanja, preostaje vidjeti što donosi vrijeme pred nama!

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 30.09.2022. u 14:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p