TRENDOVI

Stilska pogreška koju samo rijetki NE rade!

Detalj koji radi razliku

Kada raspravljamo o različitim stilovima, ne postoji onaj koji će se svidjeti svima, kao niti onaj koji se neće sviđati baš nikome. Stilovi su pitanje ukusa i oko njih se baš nikada nećemo moći složiti jer će svatko kretati iz svoje subjektivne pozicije. No, zato se u ovom članku u estetiku nećemo uplitati već ćemo se dotaknuti pravila. 

Ako vam je ovo stilsko pravilo poznato, lamentiranje o njemu moglo bi vam se lako učiniti banalnim no sudeći po ljudima oko sebe, uvjereni smo kako s njime brojni ipak nisu upoznati. Naime, obratite li pažnju na sakoe i kapute koje prolaznici oko vas nose (a možda i vi sami), uočit ćete kako mnogi ne znaju da veliki prošiv u obliku slova X (a koji se nalazi pri dnu sa stražnje strane spajajući prorez na odjeći) treba ukloniti nakon kupnje. Ostavite li ih na odjeći i hodate s njima uokolo otprilike je isto kao da ste kupili fotelju i ostavili na njoj plastičnu foliju iz transporta.

Isto vrijedi i za prošive na džepovima koje, kada kupite odjevni komad, jednostavno treba prerezati i osloboditi prostor za ruke. Konci u obliku slova X na odjeći s prorezima su krojački trik koji služi kako se komad od probavanja ne bi parao, a prošivi na džepovima osiguravaju da se oni ne razvuku od silnih ruku koje će potencijalni kupci u njih staviti dok komad konačno ne nađe pravog kupca. Ako ne uklonite X prošive odjeća će vam definitivno lošije pristajati nego što je inicijalno zamišljeno. U slučaju da za ovo stilsko pravilo niste znali, bacite pogled na sve vaše kapute i sakoe te suknje s prorezom, uzmite prve škare u ruke i oslobodite ih končića koji tamo ne bi trebali biti! 

T.L.
Foto: Instagram

Objavljeno: 22.05.2017. u 12:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p