TRENDOVI

Stilski trikovi za niske cure

Trikovi koji će izdužiti vašu figuru
Stilski trikovi za niske žene
P
reduge nogavice i rukavi, midi dužina koja se pretvara u maksi, vječni problem oko konfekcijskog broja – jesu li vam poznati ovi problemi? Ako da, onda se i vi ubrajate u "nesretnu" skupinu žena koje su visoke metar i žilet i koje često zavide visokim ženama koje mogu nositi što god požele, a da im pri tome to stoji savršeno.

Biti nizak ima i svojih mnogobrojnih prednosti. Dok vaše visoke prijateljice muku muče kako bi nešto ulovile na sniženjima, vi uvijek nađete taj zadnji broj 37 i cipele koje pikirate mjesecima kupite za manje od 100 kn. No, s druge strane, "visina" često zna biti stilski hendikep jer trebamo dva puta razmisliti koji komad nas neće slučajno dodatno skratiti. Ako ste u stilskim mukama, donosimo odlične trikovi koji će vam dodati taj tako željeni centimetar, a pri tome ćete još izgledati chic.

Istaknite struk

I to činite što više to bolje. Na niski struk zaboravite jer će vas on učiniti još nižima, no zato je visoki struk vaš saveznik. Istaknite ga na haljinama i suknjama – tako ćete vizualno produljiti noge.

Birajte kratke suknje i čizme na špic

Odlična kombinacija u kojoj ćete posebice tijekom jeseni i proljeća biti chic. Kratka suknja produljit će vaše noge, a dodatni vizualni centimetar pružit će izdužene čizme.

Stilski trikovi za niske žene

Rezane traperice

Na prvu se možda čini kao veoma hrabra ideja, no ako odaberete rezane traperice visokog struka te ih kombinirate uz gležnjače, ova kombinacija izvrsno pristaje niskim curama. Pri tome bi bilo izvrsno kada bi se između traperica i čizmi vidjelo malo kože.

Hlače visokog struka

One su vaš najbolji saveznik i nikad vas neće iznevjeriti. Odlično izgledaju u poslovnim kombinacijama, a casual traperice visokog struka poželjet ćete nositi u raznim prigodama.

Izvrsno krojeno odijelo

Ženstveno, chic i savršeno krojeno odijelo je must have u ormar svake žene. Kod niskih žena je posebno važno da odijelo stoji besprijekorno, da nogavice i rukavi nisu predugački i da ono elegantno prati liniju vašeg tijela. Stoga nije loša ideja investirati u custom made odijelo koje će godinama biti uz vas.

Stilski trikovi za niske žene

S crnom nikad ne možete pogriješiti

Ne kaže se bez razloga kako s crnom bojom ne možete pogriješiti. To je ona univerzalna boja u kojoj izvrsno izgledaju podjednako i niske i visoke žene.

Investirajte u dugi kaput

Maksi kaput je vaš najbolji zimski saveznik. Ne samo da izgleda cool i chic, on izdužuje vašu figuru. A odlična vijest je da na niskim ženama se midi kaputi pretvaraju u maksi, stoga imate puno veći izbor pri kupnji.

I male pete čine razliku

Naravno, nije lako svaki dan hodati uokolo u visokim štiklama, no dobra vijest za one dane kada jednostavno niste u formi – i male pete čine razliku. A male block pete su izrazito popularne, ženstvene i prije svega udobne.

M.D.
Foto: Getty Images
Tagovi: stil, osnove stila

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p