TRENDOVI

Što Francuskinje čini tako posebnima?

Na street style damama učimo kako postići taj neodoljivi francuski chic

Svima nam je poznato da Francuskinje posjeduju 'ono nešto'. Ne možemo točno dešifrirati što je to, ali sa sigurnošću tvrdimo da im malo tko može parirati u profinjenosti. Ležernost im je drugo ime, no unatoč toj lakoći odijevanja nekako uvijek uspijevaju izgledati dotjerano i frajerski. Kako bismo se barem približili receptu kojeg tako pomno skrivaju, odlučili smo secirati stil nekoliko blogerica s francuskom adresom.

Ono što smo primijetili na prvi pogled jest da su pravi stručnjaci u miješanju klasike i trendova, kao i muških krojeva sa ženstvenim komadima. K tome, za ove dame definitivno vrijedi pravilo 'manje je više', i to u svemu. Bilo da je riječ o kombinacijama ili modnim dodacima, Francuskinje se vode za spomenutim i nikada ne pretjeruju. Jednostavne siluete i bazični komadi, kao i decentan nakit ono je što biraju i što ujedno naglašava žensku ljepotu. Primjerice, ako se odluče za trendi komad poput kožne suknje, ostatak kombinacije će se sastojati od jednostavnih, klasičnih komada. U tom slučaju, sva pozornost bit će usmjerena na trendi komad i istovremeno se vlasnica kombinacije neće doimati kao modna žrtva.

Sljedeće što smo primijetili jest njihova ljubav prema ravnim cipelama, posebno mokasinama i 'oxford' modelima. Nema kombinacije uz koju ovaj model ne ide, čime se vraćamo i na onu, na početku spomenutu, ležernost. Također, želite li postići taj poznati francuski chic, ne zamarajte se previše detaljima. Svaki komad ne mora biti na svome mjestu, stoga ostavite nekoliko dugmadi na košulji otkopčanim, cipele lagano odvezane ili pak majicu nonšalantno i polovično uguranu u hlače.

Ono što kod Francuskinja nikada nećete vidjeti jest dubok dekolte ili prekratka suknja. One vole pokazivati kožu na suptilan i neočekivan način. Želite li postići isto, sljedeći put otkrijte rame ili leđa. 

Francuskinje ne zaziru od odijela, koja vješto kombiniraju sa ženstvenošću. Često ćemo vidjeti klasične muške krojeve kombinirane s romantičnim košuljama, potpeticama i daškom boemstva u obliku šešira šireg oboda. Također, motoristička jakna je esencija kvalitetnog ormara i kombinira se s vječnom klasikom.

 

Matea Martek

photos: le blog de betty, the cherry blossom girl, mango and salt, the working girl, miss pandora, the blab, tommy ton, pinterest, cuillere a absinthe, jeane damas

 

Objavljeno: 17.01.2014. u 14:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p