MODNI DODACI

Što je to u Louboutinkama?

..da se zvijezde ne skidaju iz njih

U početku bijaše cipela. A onda je na televiziju stigao Seks i Grad, serija, koja uz sve ostale ljubavne teme, obrađuje i onu koja se tiče gotovo isključivo žena- ljubav prema cipelama. Serija je vinula jednog postolara u zvjezdane visine, Manola Blahnika, a film ipak ima svog favorita- koga drugog nego Christiana Louboutina. Seks i Grad je uvijek nametao trendove, ali u ovome je, zbog stanke između filma i serije, kaskao, jer prekrasne cipele crvenoga potplata već su dugo bile u glavama kako zvijezda tako i običnih djevojaka. Oprah ih je nazvala „umjetničkim djelima", Jennifer Lopez im je posvetila pjesmu, a David Lynch izložbu. Vjerujemo da su u tom trenutku louboutinke dosegnule vrhunac karijere koji ijedna cipela može postići. Na dodjeli Zlatnih Globusa prošlog tjedna nosile su ih Jane Krakowski, Julia Roberts, Anna Kendrick, Tina Fey, Kristen Bell i Christina Hendricks. Pokušajte pronaći jedan event na kojem nije bilo Louboutinki? Uštedjet ćemo vam vrijeme- takvog eventa nema!

Među najvećim obožavateljicama je, tko drugi no Victoria Beckham, koja ih je nosila među prvima, a danas ima zavidnu kolekciju, prije svega klasičnih modela. Njenim stopama ide i Rihanna, koju je gotovo nemoguće vidjeti u cipelama nekog drugog branda. Ona je pak sklonija čizmicama do gležnja i ekstravagantnim sandalama. Već spomenuta Jennifer Lopez, u svojoj pjesmi opisuje kako joj Loboutinke daju samopouzdanje i snagu da krene dalje nakon prekida, a najčešće nosi salonke s platformom, oblih vrhova u decentnim bojama. Ono što nas čudi je priličan broj zvijezda koje nose modele koji idu u špic. Znači li to da se „špičoka" vraća? Vrijeme će pokazati, a i ako se vrati sigurno će biti s potpisom Christiana Louboutina.

Koji je razlog njihove popularnosti? Možda to što dolaze u nebrojeno mnogo varijanti, sve s prepoznatljivim crvenim potplatom, bile ravne poput onih kakve nosi Reese Witherspoon ili visoke 12 cm s platformom kakve viđamo na crvenim tepisima. Čizme, sandale, peep toe-ice, klasične salonke, s platformom ili bez nje- zvijezde ih obožavaju. U našoj galeriji otkrijte tko ne može bez njih!

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 25.01.2010. u 21:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p