TRENDOVI

Talijanski nakit od kojeg zastaje dah

Modni zemljopis

nakit

moru sličnog nakita s naglaskom na minimalizam i čiste plohe, danas vam skrećemo pozornost na kreacije s potpisom engleske dizajnerice Joanne Burke koja svoj brend razvija u šarmantnom Rimu.

Dok većina modnih brendova prati trendove i kreira više manje slične komade s detaljima koji ih minimalno razlikuju od drugih, Johanne je krenula u drugom smjeru i naglasak stavlja na kičasti nakit koji je stvoren da privlači pažnju. Kao glavnu inspiraciju za svoje kolekcije spominje pjesnikinju Edith Sitwell, ženu čiji svi portreti izgledaju isto - ruke su u prvom planu i najčešće su ukrašene hrpom predimenzioniranog nakita. S vremena na vrijeme dodatno se okitila rukavicama preko kojih je nosila prstenje, a upravo takve fotografije možemo vidjeti i kod zanimljive Johanne. Dizajnerica priznaje da je opsjednuta njezinim pozama i da ih često kopira kako bi istaknula svoje posebne kreacije koje su osvojile brojne modne magazine od kojih su samo neki pariški i talijanski Vogue, AnOther, Purple Fashion, L’Officiel, a u posljednjem izdanju američkog Ella nakit je nosila i karizmatična Emilia Clarke.

nakit
Nakit izrađuje od bronce i pretvara ga u komade koji izgledaju kao da su iz nekih minulih epoha. Ikonografija je vidljiva na gotovo svim komadima i Johanne je naglašava kao bitnu inspiraciju za svoje kreacije čije se cijene kreću od 100 do 500 eura.

nakit
Kako je i sama oduvijek skupljala antikni nakit, znala je da će jednog dana imati vlastitu liniju nakita, koja će imati njezin potpis i biti će više od kratkog modnog trenda. ‘Moj nakit su zapravo mala stvorenja puna karaktera i vlastite duše’ izjavila je jednom prilikom. A, on to stvarno i je - svaki komad je ručno rađen satima, pomno promišljen i kreiran da traje. Uostalom, uvjerite se sami!

nakit

nakit

nakit

nakit

nakit

photos: Joanne Burke

Objavljeno: 16.10.2017. u 11:48

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p