MODNI DODACI

Tenisice sa skrivenom petom imaju svog nasljednika

'Slip on' model je novi proljetni hit

U zadnje vrijeme svaki trend koji smo vam predstavili, vezan za obuću, odnosi se na tenisice, što je popriličan znak da se nalazimo u vrlo udobnim vremenima. Danas nam je za oko zapela sve veća prisutnost takozvanih 'slip on' modela, odnosno tenisica bez vezica koje neodoljivo podsjećaju na klasične Vans modele devedesetih karakteristične za 'skateboard' i 'grunge' kulturu.

                                            H&M

 

Iako model nije novost, velike modne kuće pobrinule su stvoriti nam veliku potrebu za ovim tenisicama, dodavši im par svježih finesa za proljeće 2014. godine. Predvođeni Celine modelom prije nekoliko sezona, mnogo modnih kuća je izbacilo vlastite 'high end' verzije tenisica. Tako je, primjerice, Givenchy predstavio prugasti model s uzorkom pitona, čipke i kože, Kenzo prepoznatljivog tigra, a aktualan je i model s konjskom dlakom. Celine nudi nove modele s uzorkom tartana, onaj neonski žut te neizbježan zmijski.

S obzirom na spomenuto, samo je pitanje vremena kada će ovaj cool model pokoriti ulice kao što su to učinile tenisice ala Isabel Marant. Za sada dosta dobro napreduju na blogovima i stylinzima svjetskih trendseterica.


 

M.M.

photo: h&m, zara, net a porter, pinterest

 

Objavljeno: 08.01.2014. u 16:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p